Hyvä kiertää

Kaj Kunnas sanoi hienosti Inhimillisessä tekijässä kiusaamisesta, pahan puhumisesta:
...Tuntuu niin keljulta -- En puhu kenestäkään pahaa -- Julkisesti en puhu pahaa -- Hyvä lähtenyt kiertoon -- Hyvä lähtenyt kiertämään -- Mullekin puhutaan tosi vähän pahaa... (Kommenttiin sisältyi muutakin, monia muitakin hienoja juttuja, mutta poimin sieltä täältä parit sanat.)

Tänä päivänä pyrin juuri tuohon. Että mahdollisimman vähän pahan puhumista. Purettava on ihmissuhteiden synnyttämiä kuvioita, mutta sellainen pahan jauhaminen, sitä yritän välttää. Nuorempana olin epäkypsempi, jauhoin enemmän, mutta tänään osaan ja haluan suunnata ajatuksia mahdollisimman paljon hyvään. Koska juuri tämän hyvän kiertämisen valossa, toivon että minusta ja minulle puhutaan hyvää. Vastaavasti myös paha kiertää - jos toistuvasti jauhaa pahaa muista, on pahan ilman lintu ja ilkeä, niin voiko elämä, maailmankaikkeus tuoda paljon muuta takaisin?

Ihanaa lauantaita kaikille, hyvän ilman tuulia Teille <3 Jostain nousi teille runo tähän viikonloppuun, ehkäpä se on juuri jollekin teistä tarkoitettu <3

Mene lähelle
Vaikka pelottaa
Mene ja kosketa

Minkään ei tarvitse muuttua
Vaikka kaikki olisikin muuttunut


6 kommenttia

 1. Kiitos tästä. Mä olen Inhimillinen tekijä fani, jokaisen jakson katson ja aina saan ajateltavaa. Niin kuin sain kirjoituksestasi. Kiitos ja syrän!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niissä on kyllä mielenkiintoisia juttuja ja todellakin ajateltavaa antavia. Kaikkia en muista katsoa, mutta onneksi edes jonkin äärelle päädyn. Isoja syrämiä sinullekin, kiitos <3

   Poista
 2. Katselin itsekin tuota Inhimillistä tekijää ja kuuntelin Kaj Kunnaksen sanoja. Niin totta - hyvä synnyttää hyvää ja toisinpäin.
  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Kyllä se niin on, että hyvällä saa useimmiten sitä hyvää myös takaisin. Itse pyrin käyttäytymään ystävällisesti kaikille, aina!

  VastaaPoista

Kommenttisi tuo minulle suuresti iloa! :)