Hypnoottista

Sain mahdollisuuden päästä kokemaan hypnoosin pari kertaa Rakkaudella Riikan luotsaamana. Ei vastannut sitä mielikuvaa, mikä minulle alunperin hypnoosista nousi - joku heiluttaa heiluria silmien edessä, ja kups kaadun selälleni. Riikan luokse mennessä olin jo tietoinen, että kyse ei ole sellaisesta tapahtumasta, vaan ennemminkin "syvästä keskittymisen tilasta", kuten Riikka sivuilla kuvaa. Parilla sanalla haluan jakaa teille kokemustani.

Ensimmäisellä kerralla kävimme läpi aihetta, mitä halusin hypnoosin avulla käsitellä. Se oli aihe, joka oli vahvasti pinnassa, kuohuttaen tunteitani. Aiheeseen liittyen minulla oli vahvoja ajatuksia ja epäluottamusta siihen, että voisin edetä asian kanssa eheämmälle pohjalle.

Seuraavalla tapaamisella olin sattumoisin hyvin tunneherkässä tilassa, joten itse hypnoosi sattui kyllä niin oikeaan hetkeen. Kävin sohvalle viltin mutkaan makaamaan, ja Riikka alkoi rauhoittavalta puheella johdattamaan minua aiheen pariin. Hyvin pian sainkin tunnekokemukseen näkymän, jonka tiimoilta purkaantui itkua. Samaan aikaan olin hyvin rentoutuneessa tilassa (mikä ei ole itsestäänselvyys minulle, kun joskus ottaa kovastikin aikaa rauhoittua) ja samalla kuitenkin hyvin selkeässä tilassa. Välillä kävimme keskustelua aiheesta, välillä työskentelin hiljaisesti sisälläni. Lopuksi olisin voinut nukahtaa. Lähdin Riikan luota selkeämmällä olotilalla. Seuraavina päivinä aiheeseen liittyviä asioita tupsahteli mieleen ja oivallus liittyen rakkaudettomuuteen ja rakkauden hyväksymiseen. 

Kolmannella kerralla olin rauhallisemmassa olotilassa, mutta jatkoimme saman aiheen parissa. Nyt katsoimme asiaa menneisyyden ja tulevaisuuden näkökulmista, joissa hypnoosin aikana matkustin. Hypnoosin aikana kaikki tuntui hyvin selvältä, tunsin vahvasti sen mihin en halua kulkea ja mihin haluan. Jälkeenpäin toki erilaiset tunnekuohut ovat sotkeneet sitä varmuuden tunnetta, mutta silti harjoitus on hyvin selkeänä ja vahvasti mielessä, ja siihen on helppo palata muistuttamalla mihin haluan kulkea, mikä on rakkautta minulle.

Tapasimme vielä kerran, mutta tuolloin se painottui keskusteluun. Keskustelun ja hypnoosin lisäksi sain muitakin apukeinoja hyödynnettäväksi <3 Tapaamisten jälkeen tunnemaailmassa ja ajatuksissa on tapahtunut monenlaista, matka jatkuu edelleen (ainahan se), mutta tällä hetkellä olo on huomattavasti luottavaisempi asian suhteen.

Arvokasta oli myös se, että sain hypnoosin myötä muistutuksen myös siihen kuinka tärkeää rentoutuminen on - silloin saattaa pompahtaa pintaan, jotain tärkeää.

Siispä suosittelen vahvasti hypnoosia, jos sinulla on siihen mahdollisuus. Kyse ei ole mistään mystisestä jutusta vaan tuntuu juuri siltä miten Riikka sitä sanoittaa sivuillaan:

Hypnoosiin liittyy paljon mystiikkaa ja ennakkoluuloja. Omasta mielestä hypnoositila ei tunnu kovinkaan kummoiselta tilalta, ei ollenkaan siltä että menisin transsiin tai alkaisin kotkottamaan kuin kana. Hypnoosissa tehdään paljon mielikuvaharjoituksia ja tiedostamattoman mielen kautta päästään esimerkiksi vaikuttamaan esimerkiksi automaattiohjaukseen, automaattisiin ajatuksiin ja toimintapaoihin, eli mun kielellä “selkärankamuistiin”.

Ps. Sami Minkkisellä on semmoisia maksuttomia massahypnooseja tarjolla, joista itsekin olen Riikan tapaamisten jälkeen muutamia tehnyt.

4 kommenttia

Kommenttisi tuo minulle suuresti iloa! :)