Ehkä siihen tottuu

Muutoksen hetkellä voi tuntua: en pysty tähän, en ikinä sopeudu, en pysty elämään ilman, en pysty tuntemaan uutta, en osaa, en halua, tästä ei selvitä.

Minustakin on tuntunut monet kerrat niin. Olen ollut ihan varma, että en selviä, enkä pysty sopeutumaan, enkä pysty tuntemaan mitenkään toisin. 

Sitten kun muutoksen pyörä on vain mennyt eteenpäin, huolimatta minun vastaan vänkäämisestä, onkin herännyt uusia ajatuksia, josko sittenkin. Ja on vahvistunut hurjan paljon se ajatus, että muutokseen sopeutuu. Siitä mikä ei ennen ollut mahdollista, tuleekin osa arkea ja ns. normia.
Mutta siihen kypsymiseen tarvitaan aikaa, ei se sormia napsauttamalla tapahdu. Se uuden asian sisään ajaminen tapahtuu siinä ehkä vaivihkaa. 

Joskus ne muutokset liittyvät ihmissuhteisiin - vaikka ero, kuolema, välirikko - , työn menettämiseen tai vaihtamiseen, asumisjärjestelyjen muuttumiseen, rakkaan/tärkeän esineen rikkoontumiseen, auton vaihtoon, fyysisen toimintakyvyn muuttumiseen ja moniin muihin. 

Mutta se on varmaa, että ihminen voi sopeutua - silloinkin kun ei usko siihen alkuun yhtään. Ja sekin on varmaa, että joskus se muutos osoittautuukin onnenpotkuksi. Joskus se tuo tullessaan niin paljon hyvää, että sitä ei ole sitten uskoa todeksi. 

Se muutos mikä vääjäämättä on tapahtumassa, anna sen tapahtua - löysää jarru. Se ei välttämättä alkuun onnistu, mutta kokeile aina välillä mitä tapahtuu, jos nostat jalkaa jarrupolkimelta, edes vähän. Sinun ehkä tekisi mieli painaa kaasua, että se kaikki olisi pian ohi. Mutta saattaa olla, että siinä muutoksen autossa onkin nopeudenrajoitin, ja se ei onnistu. 

Mutta raastavalla muutoksen hetkellä, kuiskaile itselle tästä selvitään. Jos siihen ei ihan usko, niin voisiko sanoa, että kyllä tästä saatetaan selvitä.

8 kommenttia

 1. Muutoksen tuulia on etsinnässä omassakin elämässä ja tuollainen mantra, että kyllä tästä selvitään, kuulostaa nyt todella hyvältä!
  Ihanaa viikonloppua sinulle <3

  VastaaPoista
 2. Ihminen sopeutuu ja selviää mistä vaan, mutta en väitä etteikö muutos pelottaisi ja paljon. Nuorempana muutos oli jopa tavoiteltava asia ja oli levoton mieli, nykyään taistelen hanakasti muutosta vastaan, tykkään vallitsevasta olotilasta vaikka muutos on välillä juuri se, joka tuo uutta virtaa.

  Sydämellistä sunnuntaita Katja. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän se muutos pelottaa välillä :/ Ja kun sitä tottuu johonkin rutiiniin tms, niin jopas tuntuu muutos vaikeammalta :D

   Ihanaa tätä viikkoa Tiia <3

   Poista
 3. Muutos pelottaa aina ja aiheuttaa joskus ihan aggressioita, mulla ainakin. Aika auttaa ja ajattelu, jäsentely. Jossain kohtaa saattaa jopa huomata, että täähän olikin ihan hyvä juttu! Sitä kohti.. syvään
  hengitellen. Tsemppiä!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo totta, ei se ihan heppoisin tuntein aina mene :/ Ihanaa loppuviikkoa Helmi Nainen :) <3

   Poista
 4. Kyllä ihminen sopeutuu kun on pakko. Toiset asiat vievät vain enemmän aikaa, se riippuu aina minkälainen asia on kyseessä.
  Aurinkoista viikkoa!

  VastaaPoista

Kommenttisi tuo minulle suuresti iloa! :)