Mikä on sinun voimaeläimesi

Minun voimaeläin on Susi. Sellainen muhkeakarvainen, pehmeä, hyvin ravittu ja kaunis.

Metsän lähettyvillä kävellessä olen salaa haaveillut, että susi tulisi minua vastaan. Siinä me seisoisimme hämärässä ja katsoisimme toisia syvälle silmiin. Pulssini hakkaisi - pelosta, jännityksestä, innostuksesta, kunnioituksesta. Hetki olisi maaginen, pysähtynyt. Ja sitten susi lähtisi jatkamaan matkaa. Ja minä olisin täynnä voimaa ja virtaa. 
Sain Tuuma-kustannukselta ihanan valovoimaisen Maaretta Tukiaisen ja Markus Freyn tekemän Pohjolan voimaeläimet-kirjan ja kortit. Kirjassa on avattu mm. eläimille kuuluvia ominaisuuksia, mitä symboleita ja merkityksiä eläimiin liittyy, minkälaisia myyttejä, tarinoita ja uskomuksia eäinten ympärille on muodostunut. 

Ensimmäisenä halusin etsiä kirjasta sen oman voimasuden, mitä siitä sanotaan?

Sitkeys. Pystyn venymään äärimmäisiin suorituksiin. Mhh, sitkeys. Piirre, jonka kohdalla koen puutetta. Haluaisin olla sitkeämpi. Mutta hetkinen, pystyn venymään äärimmäisiin suorituksiin? Viime vuoden tapahtumat osoittavat, että ehkä pystynkin venymään. Vielä, kun saan valjastettua sitkeyden pariin muuhunkin juttuun, niihin jotka liittyvät unelmiin.

Mikä olisi suurin muutos nykyiseen elämääsi, jos saisit käyttöön suden sitkeyden?
Mitä päätöksiä tekisit, jos sinulla olisi käytössä suden sitkeys ja voimat?

Entä inhokkini, käärme? Saan puistatuksia ihan jo pelkistä kuvista. Varsinkin viime vuosina inho ja pelko on lisääntynyt, vaikka en ole kohdannutkaan käärmeitä. Kirjasta löysin kyyn.

Vaikuttavuus. Voin vaikuttaa muihin. Millälailla vaikutan muihin? Millä tavoin haluan vaikuttaa muihin? Tietysti haluan vaikuttaa positiivisesti, en väärin tarkoitusperin enkä manipuloiden.

Millaista on, kun vaikuttaa muihin?
Mikä tulisi mahdolliseksi, jos ottaisit käyttöösi kyyn vaikuttavuuden?
Mikä voisi olla kyyn viesti sinulle juuri nyt?

Kortit ovatkin olleet jo työssäni käytössä. Olemme pohtineet asiakkaiden kanssa eri eläimiä ja niiden ominaisuuksia. Mikä niistä kuulostaisi eniten itseltä, mitä ominaisuuksia haluaisimme vahvistaa? Onko jokin eläimistä vastenmielinen, pelottava? Mikä tuo turvallisuuden tunnetta? Onko korttien kuvissa jokin, joka vetää eniten puoleensa?

Jos sinulla on jokin eläin, joka tuntuu voimaeläimeltä, olisi kiva kuulla? Entä onko jokin eläin, jota et voi sietää tai jopa pelkäät? Olisi kiva kuulla myös, jos sinulla on "mystisiä näkemyksiä" johonkin tiettyyn eläimeen liittyen tai ihan käytännön, vaikuttavia kokemuksia ja kohtaamisia eläinten kanssa.

Suosittelen tutustumaan kirjaan ja kortteihin. Näitä voi hyödyntää monessa tekemisessä - yhdessä tai uppoutua niiden pariin ihan itsekseen <3
6 kommenttia

 1. Tuo kirja on pakko saada luettavakseen,kiitos vinkistä!Varmasti ajatuksia herättävä.
  Minä näin nuorena toistuvasti samaa painajaisunta,jossa karhuemo ajoi minua takaa.
  Sillä oli pennut taustalla, joten tiesin sen olevan vaarallinen.
  Kerran joku sanoi, että ammu se siinä unessa. Ja tämä kehotus kulkeutuikin uneeni ja muistin sen.
  Ammuin karhun eteeni kauhusta kankeana.Uni loppui siihen kuin seinään, en nähnyt sitä enää koskaan.
  Myöhemmin luin, että karhu unessa kuvaa usein nuoren ihmisen omaa sielunelämää ja kasvua.
  Joitain pelkojani siinä ehkä juoksin karkuun ja sitten lopetin ne olemalla rohkea ja katsomalla niitä suoraan silmiin.
  Tästä johtuen karhusta muotoutui minulle voimaeläin.Nimenikin on Ursula, joka juontaa ursus-sanasta.
  Minulla on karhuun pelko/rakkaus/ihailu-suhde.Ajatus karhusta on niin voimakas syvällä metsässä ollessani, että välillä pelkään jopa kutsuvani sitä alintajuisesti.Karhu on upea eläin ja tiedän kyllä, että se väistää, enkä hyväksy karhun metsästämistä, vaikka sen omassa unessani ammuinkin.
  Suden olen nähnyt luonnossa.Mahtava kokemus!Sutta en osaa pelätä lainkaan.Niin kaunis tuo suden kuva postauksessakin.Upeista petoeläimistämme on kyllä voimaeläimiksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipas vaikuttava juttu! <3 Ja totta, useista petoeläimistä on voimaeläimiksi. Karhusta muuten mainitaan mm. näin Olen voimakas ja vahva :)

   Poista
 2. Pohjolan eläimistä voisin olla ilves, koska tarkkanäköisyys on yksi vahva piirre toiminnassani.
  Noista korteista varmasti saa montakin tarinaa tehtyä toisten ihmisten kanssa!

  VastaaPoista
 3. Mielenkiintoinen, sanoisin heti lonkalta, että kissa. Ihan koska kissa on hyvin itsenäinen ja erakkomainen eli vähän niin kuin itsekin ja kissa tuo esikuvana rohkeutta olla terveellä tavalla itsekäs.

  Ihanaa päivää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissaa kirjassa ei ollutkaan, mutta kissallahan varmasti myös Outin mainitsemaa tarkkanäköisyyttä :) Ja itsenäisyys, kyky nauttia :) <3

   Poista

Kommenttisi tuo minulle suuresti iloa! :)