Kannatetaan, vaikka perse puutuisi!

Olen elokuva-ihmisiä. Haluan kannattaa varsinkin kotimaista elokuvaa. Pyrin katsomaan elokuvateatterissa mahdollisimman monta niistä ja vuokraamaan sen, mitä en siellä katso. Samalla haluan kannattaa oman pienen pitäjäni leffateatteri-yrittäjää aina kun mahdollista.

Parin viikon ajan olen valmistautunut henkisesti puuduttamaan takapuoltani kolmen tunnin ajan Tuntemattoman sotilaan parissa. Hiukan kyllä hirvitti ajatus, varsinkin kun melko levoton paikallaan istuja olen (aina ollut). Aiempia versioita elokuvasta en ole tainnut koskaan kokonaan katsoakaan. Mutta jos en muuten niin ainakin kannatuksen vuoksi päätin, että leffa nähtävä.

Eilen kävin isäni kanssa katsomassa sen. Ja hyvin pysyi herkuilla pyllyni paikallaan ja mieli keskittyneenä elokuvaan. Minä tykkäsin leffasta - jos tuon aihepiirin leffoista niin voi sanoa. Mutta kyllä sitä ennen unen tuloa mietti - että tosissaan meidän omaa kansaa on sota koskettanut raadollisella tavalla. Ja siitä hulluudesta joku on selvinnyt elossa - vaikkei varmasti ehjänä.

Rauhaa - sitä koko maapallolle toivoisi. Ihanaa sunnuntaita Sinulle <3


20 kommenttia

 1. Rauhaa minäkin kannatan.Olisikin täysin mahdoton ajatus, että joutuisi oman poikansa sotaan lähettämään...
  Leffaa menen katsomaan ensi tiistaina, odotan jo kuumeisesti.Kuvaahan se palaa armotonta historiaamme.
  Tuo kuvasi on upea! <3

  VastaaPoista
 2. Olen kuullut kehuja tuosta elokuvasta. Kiitokset tästä upeasta maasta niille jotka sen eteen tekivät kaikkensa eli omallekin pappavainaalle suuri kiitos. Sota jätti arvet häneenkin mutta ei suuresti näkyviä pelkoja.
  Lähivuosina olen alkanut pitämään suomalaisista leffoista mutta vielä muutama vuosi sitten tehdyt suomi leffat sai selkäkarvani nousemaan (onko mulla sellaisetkin), en vain jaksa sitä viinaa, naisia ja nai...ta mitä se tahtoi järkiään olla leffa jos toinenkin. Mutta nämä uusimmat on kyllä olleet ison peukun arvoisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä, kiitokset tosiaan heille <3

   Ja suomalaiset leffat, kyllä minuakin jossain vaiheessa tympi ne seksi ja viina sekoilut. Itse asiassa kävin katsomassa vasta sen Kaiken se kestää-leffan - se oli juuri tuota edellä mainittua ja lähdin leffasta pois iljettävässä olotilassa. Toki siinä oli syvällisempää sanomaa, mutta muuten en kyllä saanut kiinni yhtään. Mutta onneksi nyt on tullut paljon muutakin :)

   Poista
 3. Elokuvaa on suitsutettu niin paljon, että ehdottomasti se pitää nähdä. Varmasti elokuva, joka herättää ajatuksia ja tunteitakin pintaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin kyllä teki - varsinkin ne omaiset, jotka jäivät sydän vavisten pelkäämään, ne sai silmät kostumaan <3

   Poista
 4. Elokuvaa on kehuttu niin paljon, että se on ehdottomasti katselulistalla! Minäkin olen vähän levoton istuja, joten tuohon rupeamaan pitää vähän henkisesti valmistautua.

  VastaaPoista
 5. Sitä elokuvaa on kyllä kehuttu ja se täytyy jossain vaiheessa käydä katsomassa.

  VastaaPoista
 6. Minäkin kävin sen katsomassa, tykkäsin kyllä. Jäi se kyllä pyörimään mieleen, ja on hyvä muistutus meidän sukupolvelle millaista se sota ja elo siellä ja kotirintamalla on ollut. Miten nuorina ovat sotaan joutuneet, ihan lapsosia osa vielä.

  Tiina K.

  VastaaPoista
 7. Minustakin elokuva oli erinomainen ja 3t ei tuntunut missään, tosin meillä oli vessatauko. :) Sodan kauhuja jonkin verran isovanhemmilta kuullut ja vaarin painajaiset olivat ajoittain läsnä. Sodasta ei voi kyllä koskaan toipua, eikä sitä voi ymmärtää millään, kaikkea sitä kauhua, ellei ole itse kokenut.

  Mukavaa viikkoa Katja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei ollut taukoja :) Niin, ja ei sitä todellakaan voi oikeasti ymmärtää me, jotka emme olleet mukana <3 Ihanaa viikonloppua Tiia <3

   Poista
 8. Olen myös ihminen, joka pyörii penkissä koko ajan. Tuntematon oli kuitenkin niin hyvä elokuva, että se oli sen arvoista. Minulla myös leffa jäi mielen syövereihin pyörimään pitemmäksi aikaa ja tunsin helpotusta tästä rauhan ajasta. Toivottavasti meidän ei enää ikinä moista tarvitsisi kokea.

  https://vaylantyar.blogspot.fi

  VastaaPoista
 9. Itsekin tykkäsin uudesta Tuntemattomasta, vaikka pitkä se tosiaan oli ja selkä ehti tulla istuessa kipeäksi. Kirjoittelin ajatuksiani siitä jo blogiini, joten en tässä nyt sen enempää. :D

  VastaaPoista

Kommenttisi tuo minulle suuresti iloa! :)