Vuonojen syleilyssä

Loma on nyt takana ja arki lähti puksuttamaan omalla painollaan. Aioin viettää loman sen kummempia suunnittelematta ja mennä virran mukana. Se toteutuikin. Tuntuu, että juuri mitään en tehnyt - laiskotellut vain. Mutta se taisi olla tarpeenkin. (Loman vikana sunnuntaina tosin juhlimme keskimmäisen lapsen rippijuhlaa <3 , hyvä keino päättää loma.)

Yleensä olemme kesällä tehneet reissun Etelä-Suomeen päin, mutta nyt puolisoni toivoma pohjoisen-reissu tuntui oikealta vaihtoehdolta. Oli tunne, että nyt olen "valmis" - valmis vain kulkemaan ja ihastelemaan (vaikka en edes tiennyt missä ja mitä). Mutta sain tosiaan ihastella - käsivarren maisemia (Kilpisjärvi) ja Norjan upeutta (kuvia onkin jo muutama täällä blogissa ja instassa näkynyt - ja näkynee ehkä myöhemminkin).

Teimme vain lyhyen reissun, ihan rajoilla ja voin kertoa, että nälkä jäi. Ihastuin Skibotniin ja Tromssaan, vaikka pikaisesti varsinkin jälkimmäisessä pyörähdimme. Lähtiessä täältä meillä oli aihio siitä minne ajamme, mutta yöpyminen ja muut suunnitelmat pidettiin avoinna. Majoitus tippui matkan varrelta melkein syliin ja sitä myöten päätimmekin viettää samojen vuorten syleilyssä koko viikonlopun. Majoituspaikasta käsin kävimme sitten suunnassa ja toisessakin. Jos etsit mukavaa majoitusta läheltä Suomea, mutta silti täysin Norjan näkymissä, niin suosituksen meiltä saa tämä Villa Bentsfjord.

Jokin minussa on oppinut rauhoittumaan uudella tavalla, hetkittäin mutta silti. Olen oppinut näkemään, tuntemaan ja aistimaan luonnon kauneutta. Haluan palata Kilpisjärvelle ja kävellä niitä kauniin karuja polkuja pitkin, tunturin halauksessa. Haluan jatkaa Norjan teitä eteenpäin, käydä Lofooteilla ja missä vain. Ensi kesänä, silloin tarina jatkukoon.

Näillä maisemilla jaksaa taas arjessa hetken eteenpäin <3


14 kommenttia

 1. Me kävimme Helsingissä lomareissun.Tuo pohjoinenkin on upeaa maisemaa käydä katsomassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on <3 Kyllä minulla silti pieni kaipuu on päästä ainakin kerran vuodessa myös Helsingin suuntaan - kahviloihin istumaan ja katsomaan liikennettä :)

   Poista
 2. Upeita kuvia ja tunnelmia! Ellen itse olisi lämmön (eli käytännössä etelän suunnan) ystävä, niin haluaisin myös noihin jylhiin maisemiin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkinhän olen ehdottomasti lämmön ystävä ja kaipuu siihen suuntaan on <3 Mutta yllättäen maisemat sai unohtamaan sen, etten ole helteessä :)

   Poista
 3. Meillä oli mies viikon Norjassa. Käy joka kesä siellä kalastamassa. Tänä kesänä myös suurin osa ystävistäni tuntui käyneen maassa. Itse en ole vielä sinne päässyt, mutta nyt olen jo sen verran kuvia ihastellut, että kovasti toivon joku päivä sinne meneväni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin mies käynyt useita vuosia kalalla Norjassa :) Nyt vasta olin valmis hyppäämään sinne suuntaan mukaan.

   Poista
 4. Voi miten kaunista. Upeasti noissa kuvissa näkyy se rauha, mitä tuollaisissa maisemissa saa kokea.

  VastaaPoista
 5. Ihania kuvia!
  Olen kerran käynyt Kilpisjärvellä ja Skibotnissa. Olivat vaikuttavia paikkoja molemmat ja haluaisin joskus mennä sinne uudestaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin vaikuttavia <3 Nyt ymmärtää mistä moni muu puhuu :)

   Poista
 6. Upeita tunnelmia pohjoisen luonnosta!
  Kaunista viikonloppua sinne!

  VastaaPoista
 7. Voi upeus näitä maisemia ja kuvia! Pohjoisen kaipuu on olemassa, kunpa tulisi lähdettyä. Ihanaa, että menitte!

  VastaaPoista

Kommenttisi tuo minulle suuresti iloa! :)