Self-helppiä lasten leffasta

Kävin kuopuksen kanssa katsomassa Autot 3-elokuvan. Kaksi edellistäkin on katsottu. Ensimmäinen elokuva jäi mieleen positiivisena - siinä oli sanomaa. Kakkonen oli liian levoton minun makuuni. Siksipä tätä kolmosta kohtaan oli ennakkoluuloja. Mutta tykkäsimme - minä ja poika.

Lasten leffoissa on se ihana juttu, että sen huumorin lisäksi, niissä on usein jotain sellaista sanomaa mitä lapset eivät niin ehkä ajattele. Tosin on siellä vitsejäkin, jotka avautuu toisinaan vain aikuisille. Mutta mitä siis jäi mieleen tuosta kolmosesta?
Usko itseesi. Siinäpä sitä onkin toisinaan haastetta. Kun se olisikin niin helppoa, uskoa vain itseensä. Uskoa, kun kaikki muu huutaa sitä asiaa vastaan. Mutta silti siitä omasta uskosta, siitä tavoitteesta on yritettävä pitää kiinni, yhä uudelleen tarkentaa katse siihen. Itseen. Uskon minuun.

Kokeile tarvittaessa jotain uutta, kokeile uutta näkökulmaa. Tämä ei nyt toimi. Mitä voisin tehdä toisin. Entä jos kokeilisin jotain muuta. Kysyisin vinkkiä joltakin toiselta. Rohkaistuisin astumaan ihan erilaisiin muotteihin. Rohkeuttahan se usein vaatii. Mutta melko varmasti tuo jotain ihan uutta mukanaan. Joko ihan toisenlaisen tavan toimia, tai uutta näkökulmaa aiempaan toimintaan. 

Luota omaan juttuusi. Jos on palo, tekemisen palo. Jos on kipinä, niin antaa palaa vain. Omaan juttuun luottaminen, sekään ei aina helppoa. Mutta jos se tuottaa iloa, saa sydämen värisemään, niin silloin tekis vain. Joskus oma juttu on jotain ihan muuta kuin olettaisi, mutta silti se oikea.

Usko myös toiseen ja osoita se. Kuinka suuri merkitys sillä onkaan, että joku uskoo. Näkee potentiaalin, näkee taidon, näkee mahdollisuudet. Ja eikä vain usko hiljaisesti, vaan osoittaa sen. Joskus usko itseen on hukassa, ei tunnista omaa voimaa ja taitoja. Silloin jonkun toisen sanat voivat auttaa ääriviivojen piirtymisessä. Joskus sanat tulevat yllättävältä taholta, ehkä hiukan ohimennen, mutta mikä voima niillä voikaan olla! (Tällä viikolla olin epävarmuuteni kiemuroissa, mutta heittäydyin mukaan hetkeksi johonkin uuteen - sen jälkeen saatu yllättävä palaute on pyörinyt lämpöisänä tuulahduksena sisällä.)

Vaikka kateus nostaisi joskus päätään, niin parasta vastalääkettä siihen on se, että uskoo toiseen ja antaa positiivista palautetta. Silloin hyvä palaa varmasti takaisin itsellekin. Toinen toista buustaten! 22 kommenttia

 1. Samoja asioita on huomannut monessa lastenleffassa. Ihaninta niissä kuitenkin on se, että hyvä voittaa pahan, vaikka sen eteen pitäisi nähdä paljon vaivaakin.
  Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 2. Kiitos Katja! Tällä parempaan viikkoon!

  VastaaPoista
 3. Siinäpä hyviä ajatuksia monen monta :) Pitäisi varmaan mennä lasten kanssa tsekkaamaan tuo leffa.

  VastaaPoista
 4. Lasten leffoissa on tosiaan hauskaa tuo, että aikuiset voivat nauraa jutuille mitä lapset eivät lainkaan ymmärrä.
  Usko Itseesi - joo siinäpä haastetta meikäläiselle.

  VastaaPoista
 5. Hienoja ajatuksia! <3
  Et muuten ikinä arvaa.Olemme koko kesän saaneet mysteerikortteja joltain henkilöltä äitini kanssa kummatkin omiin osoitteisiimme.Korteissa kauniita kuvia, ja niin osuvia runoja/mietelauseita.Olemme mutsimuikkusen kanssa ihmetelleet, että kuka ihme niitä lähettelee, kun on nimillä kuitenkin tulleet, ilman lähettäjää.Ja joka kuukausi aina uusi.
  No selvisi sitten viimeisten korttien myötä, että tyttärenihän se siellä piristää äiteetä ja mummua. :) Hän ei ollut halunnut laittaa lähettäjää, koska sanoma kortin päällä oli tärkeä ja osuva kortin saajalle.Halusi meitä pysähdyttää miettimään asioita.
  Mutta nyt, kun tulin lukemaan postaustasi huomasin tuossa sivulaidassa tutunnäköisen kortin.
  Ja näitä yhteistyö-korttejasihan se tytär juurikin on lähetellyt koko kesän. :)
  En ymmärrä, miten en aikaisemmin ole hoksannut, että ovat sinun tekstejäsi.Itsekin olen postista muutaman ostanut.Aivan hurmaavia ovat! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanan mahtavaa, että olette saaneet tuollaisia ylläreitä :) Itse asiassa juuri sellaista "liikettä" toivoisin - ihmiset lähettelisivät kortteja, omalla nimellä tai ihan nimimerkillä (#lähetäpostikortti #yllätäkortilla) :) (Olen itse saattanut jonnekin julkiselle paikalle jättää vaivihkaa jonkun kortin, "sanoja juuri sinulle".)

   Kiitos sinä ihanainen <3

   Poista
 6. Hyviä pointteja kaikki! Erityisesti viimeistä kohtaa jäin miettimään. Soisin, että ihmiset jakaisivat anteliaasti kehuja ja kannustusta toisilleen :)

  VastaaPoista
 7. Ihania juttuja noista lasten elokuvista nousee esiin/mieleen! ja tosiaan joskus se huumori avautuu vain aikuisille..Muistan vieläkin kun Shrekiä katsoessa nauroin vedet silmissä ja lapset eivät yhtään tajunneet mikä tuossa nyt oli hauskaa??:) Siitä myös pidän että se hyvä voittaa aina ja on se onnellinen loppu.. Mukavaa elokuuta sinne😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D:D Just näin :) Ja hyvä voittaa pahan, se on aina ihana juttu <3 Mukavaa elokuuta sinullekin <3

   Poista
 8. Ajattelemisen arvoisia asioita! Miten paljon mukavampaa olisikaan, kun antaisimme enemmän positiivista palautetta toinen toisillemme. Onko sitten syynä tuo perisynniksemmekin sanottu kateus, joka estää kannustavia kommentteja tulemasta ulos suustamme? Siinäpä opettelemista, itse kullekin ;)
  Lapsen lailla on hyvä välillä katsella tätä maailmaa ja sen menoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä <3 Kateus voi olla niin viheliäinen :/ Mutta todella, lapsenlailla tätä maailmaa saisi enemmän oppia katsomaan :)

   Poista
 9. Hyviä pointteja ja havaintoja olet postaukseesi kirjoittanut ❤️Pistetään hyvä kiertämään niin positiivisuus tarttuu ❤️

  VastaaPoista
 10. Ihania ajatuksia! Lastenleffat on kyllä usein mukavia, ja parhaimmillaan niissä on juuri hyviä ajatuksia ja opetuksia, ja hyvä voittaa lopulta pahan.
  Minulla on tämä leffa näkemättä kun mies kävi sen lasten kanssa katsomassa työreissuni aikana. Varmasti katson sitten nuorimman kanssa uudelleen kun tulee telkkarista.

  Iloisia syyspäiviä sinne! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä :) Mukavaa leffa-iltaa sitten sinne kotiteatteriin :)

   Pirteitä syyspäiviä sinne <3

   Poista
 11. Hyviä pointteja kaikki! Pitääkin katsoa tuo kolmososa. Sen verran hyvät suositukset annoit :)

  VastaaPoista

Kommenttisi tuo minulle suuresti iloa! :)