Hotelli maalaismaisemassa

Kesän miniloma pohjoisessa päin päättyi Keminmaa-Tornio-Haaparanta akselille. Norjan kauneuden ja voimaantumisen jälkeen oli mukava tehdä pieni ostoskierros. Ennen oli ihan ehdoton juttu päästä lomareissulla "isolle kirkolle" shoppailemaan - nykyisin niin suurta tarvetta ei ole. Ajatuksissa on ollut tavaroiden karsiminen ja pyrin ajattelemaan, että eteen tulee se mitä tarvitsenkin. Shoppailusta on hiipunut sellainen maanisuus. Tosin nykyään en löydäkään juuri mitään - ehkä siis sitä saa mitä tilaa ja toisaalta hyvä niin.

Loman viimeiseksi yöksi valitsimme hotellimajoituksen. Kysyin tarjouksen Kylpylähotelli Pohjanrannasta, Keminmaasta ja siellä siis yövyimme. Puoliso ei ollut täysin perillä hotelli valinnasta ja oli ensisilmäyksellä hiukan kauhistunut. Mielisairaala? No se sopisi hyvin pirtaani - mielenterveystyötä kun teen. Ja kieltämättä minunkin silmiini nousi heti monenlaisia kuvia ja tarinoita - myöskin mielisairaala-teemalla - mutta ei, kyllä se ihan hotelli kuitenkin oli. Ja olipahan hotelli upealla paikalla!

5 henkinen perhe olisi ehkä tarvinnut ison sviitin, sen verran kylki kyljessä jouduimme nukkumaan, mutta toisaalta yönhän me siellä vain vietimme ja uni maistui hyvin. Tarjolla olisi ollut siis normi hotellihuoneiden lisäksi pari sviittiä ja studiota. Hotellista löytyi myös kylpyläosasto, joka tosin oli hyvin minimaalinen, mutta miesväki kävi virkistäytymässä siellä aamutuimaan ja tykkäsivät. Aamupala ei ollut pröystäilevä, mutta ehdottomasti vatsan kiitettävästi täyttävä. Hotellissa oli sellaista vanhanajan-tunnelmaa, jotain sellaista hyvin arkista. Jotenkin ihastuin tuohon vanhaan huoneen oveen, joka avattiin ihan avaimella kortin sijaan.

Mutta se miljöö! Se hiveli sielua ja oli ehdottomasti parasta. Hotellin takana oli kaunis Kemijoen maisema, vierellä hevostalli ja laidun hevosineen. Hotellin pihassa oli kaunis kirkko ja tanssikeskus - silloin ei musiikki raikanut, mutta tunsin lavatanssi-tunnelman. Hotellin pihapiirin tietämiltä löytyi myös caravaanari-alue. Ja ilmeisesti paljon muutakin, mitä en ehtinyt edes havannoida.

Tänä kesänä olen useaan otteeseen ihastellut Suomen kesämaisemia - tämä on ehdottomasti yksi niistä, kesäinen maalaismaisema. Jos siis etsit maalaismaisemissa olevaa hotellia Keminmaan seutuvilta, niin ehkäpä tämä voisi olla se? 


"Katson maalaismaiseaa ja ymmärrän
Kuinka onnellinen voikaan olla hän
Joka täällä vaan saa aina asustaa -aa -aa
Maalaismaisemaa en saata unohtaa..."
*Maalaismaisema*


10 kommenttia

 1. Maisemat on aivan upeat. Jos olisin pelkän päätalon nähnyt, olisin veikannut sen olevan vanha koulu. Voi kun seinät osaisivat tuolla puhua, mitäköhän sitä kuulisi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei joo, koulu mullakin vilahtaa mielessä :) Ja kuinka hienosti sanottu, juuri niin - mitä seinät kertoisivatkaan :)

   Poista
 2. Äitini asui ennen eläkkeelle jäämistään tuossa lähellä ja joskus siellä suunnalla lenkkeiltiin.
  TYökaverini lomaili tuolla tänä kesänä, siellä oli ilmeisesti jotkut kivat tanssit?? Muistaakseni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu joku tanssit-esite siellä jossain oli artistilistan kera :)

   Poista
 3. Mieletön paikka, hiljaisuuden tuntee tänne asti. Tuo talo, jossa on lastumainen verhoilu, upea! Tuolla sielu varmasti lepää. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on itse asiassa kirkko :) Mutta kyllä, maaseudun hiljaisuus <3

   Poista
 4. Siisi vooi jestas kuinka kaunis paikka ja nuo kuvat <3
  Ihan täydellistä <3
  Oikein leppoisaa ja kaunista viikonloppua sinne.

  VastaaPoista
 5. Asuin nuoruuteni ja lapsuuteni Keminmaassa, joten tuttuja maisemia ❤️

  VastaaPoista

Kommenttisi tuo minulle suuresti iloa! :)