Vaikka mitään ei sanota

Vaikka sinä et sano. Et kerro kipusi kokoa, et sen kaikkia muotoja. Silti uskon tuntevani, ainakin jotain. En voi vastata äänellä, koska väylää ei ole avattu eikä kysymyksiä kysytty. Mutta kirjoitan, Sinulle minä kirjoitan. Kirjoitan kivullesi ja Rakkaudelle, joka sinussa on. 
Kun katsot peiliin, näen kuinka häpeän aalto ylitsesi pyyhkäisee. Ja painat katseesi alas.

Kun katsot virtaavaa vettä, pelkäät mennä lähelle. Koska pelkäät hukkuvasi.

Kun vedät sivellintä valkealla alustalla, näen kuinka tuskasi purkaantuu siihen. Niihin synkkiin väreihin. Sormesi tavoittelevat valon värejä, mutta lopulta hamuavat tuttuun tummaan.

Kun avaat silmäsi, kuulen syvän huokauksesi. Joka kuiskaa "Taas uusi aamu"

Kun katsot iloisia kasvoja ja hymyilet. Kuulen kuinka sydämestäsi jälleen palanen murtuu. 

Kun piirrät sormella pilven ääriviivoja, kuulen kaipauksen. Toivoisit sydämesi olevan yhtä kevyt.

Kun näet tulevaisuuden valon, käännät katseesi menneeseen. Kysyt siltä, "Voisiko valo olla minua varten".
Mutta anna kun kerron. Vielä tulee päivä, jolloin auringon säteet jälleen sinua koskettavat. Tunnet niiden lämmön. Valo on tuolla, juuri sinuakin varten. Se on siellä vaikka heti, aina valmiina. Pala palalta sydämesi täydentyy kauneudella, sillä kaikella mikä sielusi sopukoissa tallessa on. Tulee vielä se päivä, kun peilistä kuiskaa ääni "Olen ihana". Ihan lähellä on ne hetket, jossa tunnet kuuluvasi elämään. Et enää pelkää virtaa, vaan luotat sen kannattelevaan voimaan. Löydät ensimmäisen askeleen, joka saa varpaasi kutiamaan ja huudahtamaan "Löysinpäs sinut, oman jalanjälkeni". Tunnet jälleen rakkauden, joka sulattaa kohmeesi.

Ei se haittaa, vaikka et vielä tähän usko. Minä uskon puolestasi. Sillä välin riittää, kun hengität. Ja hengität. Ja jos sieltä mukana on tullakseen itku, huuto, raivo, suru, mikä vain, niin anna tulla vain. Mutta kunhan muistat, hengitä.7 kommenttia

 1. Välillä pitää vähän katsoa taakse, että huomaa mitä kaikkea hyvää tulee olemaan vielä edessäpäin.
  Aurinkoista viikkoa sinulle Katja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. SE on totta! :) Kun näkee pimeyden takana ja valon edessä, on jotain mitä verratakin. Ihanaa viikkoa sinullekin <3

   Poista
 2. Kauniita kuvia ja ajatuksia täällä blogissasi! Kiva kun kävit kommentoimassa minun blogissa, niin löysin tänne :) Jään ehdottomasti seurailemaan. Aurinkoista loppuviikkoa sinulle, Katja! :)

  VastaaPoista

Kommenttisi tuo minulle suuresti iloa! :)