Kaunistautumista Everyday

Minä ja meikkaus - epävarma yhdistelmä, aina ollut. Ripsivärit saan silmiini, mutta kaikki muu on aina ollut säheltämistä, tietysti jo senkin vuoksi, että niin harvoin meikkaan muutenkin kuin ripsarilla. Juhlat ja tanssinäytökset ovat olleet ne paikat minne on tehnyt mieli laittautua, mutta lopputulos on aina jotenkin kauhistuttanut - että miltähän nyt oikein näytän.
Kevään aikana minulle tuli tunne, että hitto nyt minä haluan oppia meikkaamaan paremmin. (Tämä liittyy varmasti osaksi prosessiin mitä käyn oman naiseuteni kanssa, mutta siitä lisää eri postauksessa.) Sama tunne nousi myös hiustenlaiton suhteen - haluan oppia laittamaan niitä jotenkin, etten olisi aina toisten armoilla niiden suhteen. Vaatekaappikin huutaa nyt korkkareita, jakkuja ja hameita. Aloitetaan kuitenkin tästä meikkaus-asiasta.
Ensin heitin ikivanhat meikkini roskiin (jotkut kauhistuisivat kuinka vanha kajal minulla oli vielä meikkipussissa) ja jonkun blogin (en nyt enää löytänyt kuka se teistä oli) vinkkaamana lähdin testaamaan kauan miettimiäni mineraalipohjaisia meikkejä. Ajattelin, että silloin kun ehostan itseäni haluan tehdä sen mahdollisimman "keveillä" tuotteilla ja tuoreilla sellaisilla.

Päädyin siis Everyday minerals-nettisivuille, josta lähdin testituotteita etsimään. Eipäs ollutkaan ihan helppo juttu. Onko ihoni kalpea, ruusuinen, tumma vai mikä ihme. Mikä oliiviin taittava?? Onko ihoni kuiva, rasvainen vai sekaiho - no tämä oli ehkä helpoin osio, sekaihohan se taitaa olla.
En olisi selvinnyt tästä yksin. Pyysin apuja tähän ehostamismatkalle Everydayltä, koska melko vieraan asian äärellä olen. Sieltä asiakaspalvelija kävikin kanssani sähköposti ohjeistusta, jotta sain osviittaa mitä näytteitä tilaan, jotta ei tulisi hankittua sikaa säkissä. (Sen lisäksi yritin hahmottaa asiaa googlen avulla...)
Halusin setin missä on jokin korjausväri, meikkipohja & viimeistelypuuteri. Niistä tilasin näytetuotteita ja sitten vain testaamaan. Yksin olisin haparoinut epävarmuuden teillä, mutta onneksi naisten mökki-viikonloppu tuli samoille ajoille, niin oivasti ujutin tämän testauksen arvoisan raadin silmien alle.
Kuvista sitä ei varmasti huomaa (varsinkaan, kun pääosassa tarkennuksen vuoksi ovat tee ja irtokarkit), mutta löysin omani. Omat sävyt. Ja pääsin tutustumaan siihen miten mineraalimeikit toimivat. Ohjeistuksessa lukee, että pyörittelemällä meikki ikäänkuin "sulaa" kasvoille ja niinhän siinä käy. Sillälailla nätisti se sinne ihoon sulautuu. Mutta myös peittää tekemättä kuitenkaan tunkkausta vaikutelmaa. Ihastuin ja halusin jatkaa testausta pidemmällä aikavälillä.
Blogi-yhteistyön merkeissä sainkin sitten valitsemani setin (kiitos kiitos kiitos) ja koska meikit tarvitsevat arvoisensa välineistön, tilasin Biodellyltä siveltimien aloituspakkauksen muun tilauksen yhteydessä. Nämä ovatkin nyt olleet ahkerassa käytössä. Ilman juhlia ja tanssejakin olen näitä testannut - niin Lontoon viileässä ja sateisessa säässä, kuin myös kotomaankin. Ja kukkivilla kasvoilla. Sehän se on minulla, kun kasvoilla herkästi punaista laikkua ja näppylää. Ja ne verisuonetkin kun kuultaa.
Ja edelleen ihastelen näitä. Näillä saa peittävyyttä, mutta luonnollisen näköisesti. Sekaihoni ja varsinkin rasvaisemmat kohdat ovat pysyneet ruodussaan, vaikka meikki ollut päivän. Myöskään kiristävää tunnetta kasvoilla en ole tuntenut. Taisin löytää My true match :)
Ei minulla ole tarvetta päivittäiseen suurempaan meikkailuun, mutta silloin tällöin on kiva ehostaa itseään ihan arkenakin. Ja joskus se vaan nostattaa mielialaa, kun saa laikukkaat kasvot hieman tasaisempaan sävyyn. Olkoonkin sitten pienen maskin ansiota. Nyt on kuitenkin varmempi olo meikkipohjan teon suhteen - ainakaan tuotteet eivät ole "vanhoja" ja minulla on tuntuma miten näitä käytetään. Seuraavana onkin silmämeikin hiominen - siihen varmuuden saaminen...

10 kommenttia

 1. Meikkaaminen on ihanaa ja varsinkin, jos joku toinen meikkaa sinut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se kyllä, mielelläni annan toisen taikoa kasvoilleni upean meikin :)

   Poista
 2. Voi kiitos tästä vinkistä, täytyy käydä tutustumassa tuolla sivuilla, täällä löytyy nimittäin täysin onneton meikkaaja, tarttisin kyllä jonkun kurssin koko hommaan :D Mutta tuohan kuullostaa hyvältä, että saa näytteitä ja opastusta, ei tarvi tilata sikaa säkissä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen youtubesta katsonut monet meikkausvideot, että saisin näihin hommiin jotain tolkkua :) Mutta nämä mineraalimeikit levittyy kyllä hyvin ja jotenkin vaivihkaa, niin ei jää sellainen tunne, että onko laikkuja ja rajoja.

   Poista
 3. Ihana postaus <3 Everyday Mineralsin mineraalimeikkejä on kehuttu aivan hurjasti ja miten kuulaan ihon saa. Pitäisi joskus varmaan kokeilla, vaikka olenkin tottunut nestemäisiin meikkipohjiin.

  On muuten jänniä juttuja nämä naiseuteen liittyvät asiat. Kun täytin 40v, iski joku naisellinen kausi ja pukeuduin paljon naisellisemmin, kunnes se lätsähti ja palasin taas omaan tyyliin. Viihdyin kyllä siinä naisellisessa tyylissäkin, mutta en vaan jaksanut pinnistää.

  Aurinkoa viikkoon Katja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin noissa on sellainen tunne, että iho hengittää :)

   Minäkin olen yleensä sellainen mukavuudenhaluinen - pieruleggarit, villasukat ja iso pusero, mutta nyt jotenkin kaipaan naisellisuutta :)

   Ihania päiviä sinulle Tiia <3

   Poista
 4. Minulla on tapana kyllä meikata päivittäin vähän, mutta kun olen jumittunut niin siihen samaan perusmeikkiin. Ja haluaisin oikeastaan vaihtelua ja että joku kertoisi minulle, miten juuri minun oikeastaan kannattaisi meikata.
  Mulla on muuten peitevoide, jonka olen ostanut joskus n. vuonna 2008, kun odotin esikoistani :D Ja joitain kymmenen vuoden takaisia huulipunia heitin pois vähän aikaa sitten. Että vanhoilla on menty täälläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Poskipuna on sellainen missä kaipaisin ammattilaisen kädestä pitäen ohjeistuksen - olen kyllä lukenut, katsonut miten se olisi hyvä laittaa, mutta kun oma käsi alkaa sutimaan, tulee tunne että mönkään menee :)

   Poista
 5. Minä olen aika tumpelo meikkihommissa, useamman kerran olen päättänyt opetella meikkaamaan muutenkin kuin käyttämällä vähän meikkivoidetta ja ripsiväriä, mutta homma ei ole vielä lähtenyt lentoon. Toivottavasti vielä joku kerta innostus kestää ylitse opetteluvaiheen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MInäkin aina tanssinäytösten aikaan aiemmin päätin, että nyt minä laitan useammin, että kädenjälki varmentuu - mutta aina se jäi. Nyt näyttäisi hiukan paremmalta sen suhteen :)

   Poista

Kommenttisi tuo minulle suuresti iloa! :)