Monet mahdollisuudet


Jos sitä joskus on ollut jotain, se ei tarkoita että sitä olisi aina. Jos on joskus tehnyt jotain, se ei tarkoita sitä että sitä tekisi aina vain uudelleen. Joskus virheitä toistaa, mutta joskus myös oppii ja muuttaa käytöstään, tapojaan. Joskus näkee jotain mitä ei aiemmin nähnyt. Mutta aina on mahdollisuus uuteen.
Aina on mahdollisuus. Avata uusi portti. Portti valoisampaan reittiin, portti tuntemattomaan. Joskus siihen tarvitaan avain, jonka etsimiseen tarvitsee tehdä hiukan töitä. 

Mutta kaikki eivät niitä mahdollisuuksia käytä. Tai ei näe niitä mahdollisuuksia. Ajattelee, että toivo on mennyt ja minä olen vain elämän kolhima yksilö, josta ei muuta voi tulla. Vain kolhittu. 
Mutta silti minä uskon. Elämä on mahdollisuuksia täynnä. Muutoksen tuulet puhaltavat kaikkien ohi joskus. Mutta tarrautuuko silloin lahon puun kantoon vai antautuuko tuulelle.

Vielä vuosi sitten minä pidin mahdollisuuksiani paljon pienempinä kuin mitä tänään. En uskonut, että jokin ovi voisi avautua. Nyt uskon paremmin, enemmän. 

7 kommenttia

 1. Kiitos Katja! Kiitos <3

  VastaaPoista
 2. Välillä on kiva kokeilla kaikkea uutta, mutta on aikoja, jolloin on vain mukavaa tehdä niitä asioita jotka ovat tuttuja ja turvallisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Ei tutussa ja turvallisessakaan ole mitään väärää - jos se tuntuu hyvältä ja oikealta, levolliselta :)

   Poista
 3. Ihana teksti :) Itse olen vähän sellainen lahoihin kantoihin takertuja... Irrotan vasta, kun tuuli on jo myrskylukemissa enkä pysty pitämään kiinni. Ja sitten sitä huomaa, että ihan hyvinhän se irtipäästäminen meni, eikä sitä tippunutkaan mihinkään pimeään kuiluun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Mutta kyllähän tuokin tyyli toimii :) Ja toisinaan se vaan menee noin :) <3

   Poista

Kommenttisi tuo minulle suuresti iloa! :)