Luonnonmukainen pläjäys

Olenko jo kertonut, että mielenkiintoni on viime aikoina herännyt luonnonmukaisia ihon- ja hiustenhoitotuotteita kohtaan? No näin on kuitenkin käynyt. Olen aina ollut hiukan skeptinen synteettisten (luomujenkin) ihonhoito-tuotteiden suhteen. Että ihanko oikeasti rasvat/shampoot kosteuttaa, tuuheuttaa, kiinteyttää, elinvoimaistaa, hoitaa, silottaa. Ja että ihanko oikeasti ulkoisesti voin noihin seikkoihin vaikuttaa.
Osaksi sen takia, että aikuisiällä varsinkin kasvoni ovat muuttuneet "haastavaksi", ja sen vuoksi olen kokeillut monenlaisia rasvoja, geelejä ja voiteita - saamatta mistään oikein sen kummempaa apua tai löytämättä muuten just passelia tuotetta. Toki, en ole laittanut niihin tolkuttomasti rahaa eli kalliit tuotteet on jääneet ostamatta ja toki, tärkeää on myös sisäinen hoito - ruokavalio, nesteytys (vesi), vitamiinit, (hormonit) ja muutenkin terveet elämäntavat. Jota mm. makean nälkäni ja sen taltuttaminen edustaa... Noh, on siihen tullut kohennusta, en syö enää niin älytön ja olen oppinut kuuntelemaan kehoani - mikä tekee hyvää ja mikä ei. Vettä tulee silti juotua IHAN liian vähän.

Hiuksien värjäämisen olen melkein kokonaan lopettanut - ihan aluksi siksi, kun tympäsi laittaa yhtenään mustaa väriä päähän, kun juurikasvu alkoi kuikkia. Toiseksi siksi, että päänahka on alkanut olla kutiseva. Kolmanneksi siksi, että ne taitaa olla melkoista myrkkyä. Yhä enemmän siis tämän viimeisen syyn vuoksi. Mutta ihan kokonaan en ole pystynyt olemaan irti väreistä - sävyteshampoota olen silloin tällöin lyönyt päähän. (Henna-värit ei niin kiinnosta, mutta muista ekologisista vaihtoehdoista kuulisin kyllä mielellään lisää.)
Mutta kunnon kipinän ja kiinnostuksen aiheeseen sain Lähiömutsin postauksista. Tuli ajatus, että jos minä nyt jotain itseeni lätkin, niin eikö sen olisi kuitenkin parasta olla mahdollisimman luonnonmukaista. Sillä etsinnän tiellä nyt siis ollaan.

Ihan ensiksi - juurikin Lähiömutsin vinkistätilasin Madaran alesta kasvosaippuan. Äitienpäiväksi toivoin jotain luonnonmukaista ja sain Lifestä ostetut Finn-Colin shampoon ja hoitoaineen. Shampoo on ollut tosi hyvä ja päänahan kutina on rauhoittunut, eikä "hilsepaakkuja" ole ollut riesana. Hoitoaine ei ehkä ole juuri minun hiuksien makuun, koska pesun jälkeen hiukset jäivät raskaan, ehkä aavistuksen rasvaisen tuntuiseksi. Mutta minun tukkani on muutenkin melko raskas-sävytteinen.

Seuraava liikkeeni tapahtui, kun kuulin Madaran - 40 % alennus-vuorokaudesta. Ostoskoriin kilahti silloin huipuksi osoittautunut hoitoaine, naamio joka on minun kasvoille liian pätäkkää tavaraa sekä herkullinen - tekisi mieli syödä -kasvosaippua. Niin ja 2 kasvorasvaakin tilasin, syväkosteuttavan voiteen ja geelin. Toisinaan tuntuu, että ne ovat juuri passelit, toisinaan jää kiristävä tunne. Taitaa siis riippua myös kasvojeni kulloisestakin kosteus-tasapainosta tai muusta päivän kunnosta?

Uskon, että shoppailen seuraavassa alessakin jotain. Varsinkin nuo kasvosaippuat on niin ihania. Alkuun kasvot tuntui hiekkapaperilta,mutta nyt pesun jälkeen on ihan hyvä tunne, vaikka rasvausta silti kaipaa (niin kuin aina).
Niin, ja kävipä vielä niin mukava tuuri, että voitin Luomulaakson arvonnassa luomusaippuanSaippuaa voi käyttää iholla ja hiustenpesussa. Hiukset ovat huuhtelun jälkeen melkoisen tönköt, 
mutta hoitoaine pelastaa. (Ja puhtaaksi hiukset tulevat.) Sanovat, että hiusten pitäisi tottua saippuan käyttöön ja muuttua helpommin käsiteltäviksi. Vielä en osaa sitä sanoa, kun melko vähäisellä käytöllä hiusten suhteen ollut. Olen tainnut olla vähän laiska sitä hiuksiin laittamaan, ja toisaalta minulla on ollut nestemäistä shampoota vielä jäljellä.

Nyt haussa on muut kasvojenhoito-tuotteet(+juuri oikea rasva, suihkusaippuat ja uusi nestemäinen shampoo. Niin ja dödö! Osoittakaa minulle sellainen, joka pitää vankankin hien hajun poissa.

Kertokaa ihmeessä omia kokemuksia, niiden kautta olen päässyt uusien tuotteiden jäljille. Himoitsenkin tällä hetkellä Niinan vinkkaamia Pirita-saippuoita, kerrassaan herkullisia.

Tähän loppuun vielä linkki hyvään postaukseen, jossa on listattu syitä miksi hyvä vaihtaa luonnonkosmetiikkaan. Ja totean vielä sen, että en väitä tietäväni luonnonkosmetiikasta juurikaan mitään ja varmasti niistäkin on jotain kritisoitavaa, mutta mielelläni sille tielle kuitenkin matkaan. 

***
Löydät blogini myös Facebookista. Jaan siellä postauksien lisäksi netistä poimittuja "hyvän elämän-vinkkejä" ja pieniä pohdintoja:)

10 kommenttia

  1. Hienoja asioita olet pohdiskellut. Itse lopetin hiusten värjäämisen varmaan jo neljä vuotta sitten juurikin näistä syistä, myös ehkä siksi että mieheni kysyi että kuinka kauan voin olla värjäämättä hiuksiani. :) Muita ihonhoitotuotteita olen alkanut testailemaan myös jo männävuosilla koska ihoni ei ole koskaan kestänyt kunnolla edes perusrasvoja. Nyt olen kulkenut aika luomuna, meikkejäkään en ole käyttänyt kuin pari kertaa vuoden sisään. Meikeistä käytin Kanebo Sensai tuotteita, koska ovat aika laadukkaita mutta myös kovin kalliita. Nyt kun meikit alkavat olla loppu niin pohdinnassa uudet tuotesarjat.. Katsotaan mihin päädytään. Tottakai seuraan jos saat hyviä vinkkejä tänne ja olisi kiva kuulla lisää kokemuksistasi. :) Kivaa viikonjatkoa sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minullakin on ollut Kanebon ripsari. Nyt vasta siirryin testaamaan Avonin tuotetta (edullisempi). Noita siis siksi, koska muut varisee ja leviää :) Käytän aika vähän muita meikkejä, mutta silti toivoisin omistavani ainakin laadukkaat meikkivoiteet ja puuterin. Ihanaa loppuviikkoa sinullekin <3 Helinä on muuten hirmuisen kaunis nimi.

      Poista
  2. Madaran tuotteita voisin minäkin joskus kokeilla. Jään myös seuraamaan noita deodoranttivinkkejä.. Hyvä sellainen olisi minullakin hakusassa! Ihanaa päivää :)

    VastaaPoista
  3. Mulla on kanssa käytössä Madaran putsarit ja voiteet ja olen niistä kyllä tykännyt tosi paljon. Ja vaikka ensin tuntui, että hirmu pienet putelit oli etenkin ne putsarit, niin taitavat kumminkin olla aika riittoisia, kun eivät heti loppuneet kesken.

    Shampoona käytän Santen "Gloss shampoota" (en ole ihan varma, muistanko ton nimen oikein). Ihan Prismasta löytyy. Niinkuin ilokseni myös muita luonnontuotteita. Ne kun tuntuu mullekin sopivan tosi hyvin. Kuin myös kukkarolle.. (käytin sitä samaa -40% alea Madarassa ja noi Sante on edullista ja riittoisaa).

    Mutta ihan ykkössuosikkini on lahjaksi saamani Konjac Sponge-kasvosieni. Se on ihan superi! Googlaamalla löytyy. Ja toimii todellakin ihan ilman mitään puhdistusainetta. kasvojen ihosta tulee niin pehmeä, että ei melkein tarvi edes rasvata sienen käytön jälkeen. Sitä on saatavilla eri ihotyypeille, joista mulla on sattuneesta syystä käytössä "aikuiselle" iholle suunnattu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oih, vaikuttaa mielenkiintoiselta tuo kasvosieni. Heti piti mennä googlettaa :) Tuohan täytyisi kyllä testata.

      Noita prisman shampoita minun on pitänytkin käydä katsoo, mutta olen täysin unohtanut. Käytän enemmän CityMarkettia :)

      Poista
  4. Luonnonkosmetiikan puolella paras dödö ollut tähän mennessä Bonr to Bio, se toimi minulla. Pari muuta ei ole toiminut. Laveraa pitäisi kokeilla,heidän kaikki luonnonkosmetiikkatuotteet olleet laadukkaita, josko se dödökin. Toki testitulokseen voi vaikuttaa onko helle vai kylmä talvi jne..

    Hiussaippuoita en ole tähän totaaliseen peroksisdi purkkablondiin rohjennut testailla, luulen ettei löydy riittävää hoitoa. Kenties pitäisi kerran kokeilla. Silti on upeaa miten paljon hienoa luonnonkosmetiikkaa on nykyään saatavilla, käytän todella paljon luonnonkosmetiikkaa.

    Mukavaa päivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuota dödöähän se pitäisi sitten kokeilla :) Laveraa en olekaan testannut, missään muodossa.

      Ja todella, nykyään on paljon mistä valita. Ja vaikka löytäis luotto-tuotteet niin houkuttelee silti testaamaan uusia, kun valinnanvaraa on :)

      Kauniita unia :)

      Poista
  5. Hei mahtavaa - nää on mielenkiintoisia juttuja. Mä olen myös miettinyt noita paljon - etenkin shampoo- ja hiusväriasioita viime aikoina. Ne on mulla vielä normitavaraa, ei ekoja. Mun suosikkituotteista voisin mainita Madaran kuivaöljyt. Se Radiant Energy on ollut mulla käytössä lokakuulta saakka. Laitan joka ilta. En enää käytä edes silmänympärysvoidetta, niin hyvää tavaraa tuo on. Toinen suosikki Madaralta on juurikin deodorantti. Mikään muu testaamani ekodeodorantti ei pidä niin hyvin. Tuossa täytyy huomioida se, että kun siirtyy pois normituoteesta eli alumiinia sisältävästä, on käytettävä ainakin viikon ajan vain sitä ekoversiota ja antaa ihon tottua. Sitten se alkaa pitämään, kun huokoset on puhdistuneet vanhasta. Mä käytän sitä yrttideodoranttia ja aion kokeilla sitä toista myös.

    VastaaPoista
  6. Kiitos vinkeistä, muiden kokemuksia on mukava kuulla ja etsiytyä ehkäpä niiden tuotteiden jäljillekin :) Toinen juttu mihin minulla pitäisi ehkä (ensijaisesti) kiinnittää huomiota on "puhtaampi" ruoka...

    Tuota dödö asiaa olen kovasti pohtinut. Minulla ei oikein ole isosti tietoa asiasta - alumiini asiasta - muutenkuin ehkä kuulemani "pelottelut". Vähän haen ajatuksiani sen suhteen. Töissä törmäsin seuraavan artikkeliin - paperiversiona - joka on taas tuonut pohdittavaa. Tuosta olisikin mukava kuulla muiden mielipiteitä.

    http://ellit.fi/liikunta-ja-terveys/terveys/alumiinin-terveyshaitat-voiko-antiperspirantissa-piilla-rintasyopariski

    VastaaPoista

Kommenttisi tuo minulle suuresti iloa! :)