Paljasjalkainen

Yhteistyö Kipukaupan kanssa. 


Viime talvena kuulin villasukkakävelystä ja hurahdin siihen kyllä innostuksella. Tuntui hirmu mukavalta kävellä pitkin järvireittejä villasukkakerrokset jalassa. Kovallakin pakkasella tuntui tosi lämpimältä (tosin paikoille ei kannattanut jäädä pitkäksi aikaa, koska silloin tuntui maasta kylmän hohkausta). Tuon villasukkailun jälkeen tuntui ihan harmittavalta laittaa kengät jalkaan. Mutta siitä sain ajatuksen, että olisi kiva kokeilla markkinoilla olevia paljasjalkakenkiä ja järkkäilin testiin Kipukaupan paljasjalkakengät.


Paljain jaloin liikkuminen voi auttaa:

Kireisiin jalkapohjiin
Varpaiden virheasentoihin
Alaselän kipuihin
Tasapainoon
Lihasten aktiivisuuteen
Luonnollisempaan askeleeseen
Kehon toiminnallisuuteen
Kehon virheasentoihin


Ja sanon minä vaan, että en haluaisi lähteä kävelylle enää ilman näitä kevyitä paljasjalkakenkiä. Varsinkin luontopoluilla kulkeminen on ihan parasta näillä, erityisesti mättäillä kävely tuntuu jotenkin tosi voimauttavalta. Kivet ja oksat tuntuvat jalan alla, mutta ei mitenkään pahan tuntuisesti. Asfaltilla kävely on ottanut eniten totuttelua, mutta pikku hiljaa sekin alkanut tuntua luontevammalta. "Paljasjalkakengät pyrkivät mukailemaan mahdollisimman paljon paljain jaloin liikkumista."


Mittailin ohjeiden mukaan sopivan kokoiset kengät, näissä minulle istuu sama kuin yleensäkin, eli 37. Varpailla on tilaa liikkua omaa luontaista rataa ja muutenkaan mistään kohtaa ei purista. 


Aloittelin käytön pienillä lenkkipoluilla ja nyt olen käyttänyt niitä joka kerta metsäretkellä ollessani. Ainoa harmitus nyt viime aikoina on ollut, että jos on paljon alaspäin suuntavaa polkua, niin loppumatkasta on alkanut sattua polven ulkosyrjään. Arvelisin, että siellä jalan lihakset tekevät nyt uudenlaista vahvistumista ja jalka hakee asentoa - tai sanokoon joku tietävämpi tähän jotain. Alaselkäjumi on yksi riesani, vielä en ole havainnut muutoksia ainakaan sen suhteen. Pohkeissa kävely on kyllä tuntunut - varokaa vain, kenties minulla on kohta rautaiset pohkeet.


Mutta mitäs nyt, kun kelit kylmenneet ja tänne pohjolan perukoille (Kuusamoon) sataa lumen ja varpaita purevan pakkasen, niin miten nyt sopeudun normi talvijalkineisiin?? Paitsi, että löytyyhän Kipukaupalta myös talveen omat kengät.  Toki kävelen ainakin järvireiteille villasukkasillani, sitä odotan (vaikken talvesta niin perustakaan muuten). Vähintään jään siis odottamaan ensi kevättä, kesää ja syksyä, jotta askel pääsee ilmaisemaan itseään vapaammin. Paitsi, nythän hoksasin, että voinhan käyttää näitä töissä sisällä ollessani!


Ps. Kurkkaapa tästä video, jossa näet lähietäisyydeltä kengän liikkuvuutta <3 6 kommenttia

 1. Auttaisikohan tuollaiset kengät kantapää kipuihin?
  Hyviä vaelluksia sinulle <3

  VastaaPoista
 2. paljasjalkakengissä jo kymmenkunta vuotta, en vaihtaisi!
  Polvet toisinaan vaivaavat, mutta epäilen että vaivaisivat joka tapauksessa. Nilkat eivät nuljahtele, paitsi perinteisissä kengissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa ihana kuulla :) Kyllä minunkin tarvii lisääntyä näissä paljasjalkakengissä :)

   Poista
 3. Itse olen tosi kiinnostunut kokeilemaan paljasjalkakenkiä. Olen käynyt niitä jo kaupassa katselemassakin, en vaan ole raaskinut vielä ostaa. Kunhan kevät koittaa niin taidan kokeilla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen :) Haluaisin itsekin tutustua eri valmistajien kenkiin :)

   Poista

Kommenttisi tuo minulle suuresti iloa! :)