Kiltteyden kipeät lastit

Kiltti sanana nostattaa minussa negatiivisen mielikuvan. Kiltti mies, kiltti tyttö, kiltti ihminen jne. Onhan kiltti myös ihana sana, kuvastaa sydämellistä ihmistä. Mutta.

Mutta minun mielikuvissa kiltteyteen yhdistyy sellaisia sanoja kuten: miellyttäjä, omien tunteiden ja tarpeiden tukahduttaja, piiloviha, pelko olla oma itsensä, rakkaudettomuuden haava jne. Kiltin ja kunnollisen takana voi olla niin paljon piilossa olevaa ja tukahdutettua. Ja ihan purematta en välttämättä aina niele sitä, kun ihmistä kuvataan sanalla kiltti. 
Älkää ymmärtäkö väärin, en tarkoita että kiltteyden kasvot olisivat aina valhetta, mutta siinä kiltteydessä millaisesta minä tiedän jotain, näin on jokseenkin ollut. Enkä myöskään missään nimessä sano, etteikö aidosti kilttejä olisi, on heitä, tiedän sen, tunnen heitä <3 

Mutta kirjoitan siitä mitä kiltti-sanan taakse voi kätkeytyä, siitä mitä muuta kiltteys voi olla kuin hyvyyttä. Siksi käytänkin nykyään harvoin sanaa kiltti. Jos kuvailen ihmistä, sitä kiltteyttä, käytän sanoja kuten hyväsydäminen, empaattinen, ihmiset huomioonottava, lempeä.
Heille joille kiltteys on taakka, valheellinen maski naamalla - heitä minä haluan rohkaista tulemaan esiin. Olemaan totta, kertomaan mikä suututtaa, astumaan valoon kokonaisena. Etteivät kiltteyteen hautaudu. Koska niin se harmiton kiltteys voi joskus tehdä. 

Oletko oikeasti kiltti? Vai koska et uskalla olla muuta?

Ole sinä ihana, hyväsydäminen, maailmaa rakastava. Ole kiltti, jos se on sinulle siunaus, eikä taakka. 
Mutta uskalla olla rebel, uskalla murtaa kiltteyden kuori, jos se tuntuu valheelta ja raskaalta kantaa. Koska sinä voit olla rebel jee ja silti kiltti. 

Uskalla olla sinä, vaikka et aina olisi kaikkien mieleen. Sinä saat olla totta. 


4 kommenttia

Kommenttisi tuo minulle suuresti iloa! :)