Kirjoitetaan toisille

Muistatko käsinkirjoitetut kirjeet, ystäväkirjat, slämärit, viestilappuset? Muistat varmasti, jos olet sitä aikaa elänyt. 

Tässä taannoin olin naisten iltamissa, jossa äidinkielen opettaja kertoi muistavansa oppilaiden käsialoja vuosien takaa. Minä muistan edelleen lähimpien nuoruuden ystävien käsialat, muistan ne silmissä ja tunnistan ne paperilta. Muistan miltä näyttää vihko, johon kirjoitimme adjektiivi-tarinoita, viestejä toisille ja piirsimme särkyneitä sydämiä, ehjiä sydämiä ja kukkia. Muistan runovihkot, joihin toisilta kopioimme tarinaa tai raapustimme omiamme. Kuinkahan moni varsinkin tulevasta nuorisosta tunnistaa toisten käsialoja? Kuinka monella on enää säilytettäviä kirjoitusmuistoja - sellaisia, joita voi käsissä rapistella?

Milloin viimeksi kirjoitit kirjeen tai kortin. Tai jätit viestilapun. Kirjoitatko muistikirjaan, päiväkirjaan tai johonkin muualle. Minä olen kirjoittanut joululahjalistoja, muistisanoja, ideoita. Olen kirjoittanut Hyvän mielen vuosi-kirjaan. Olen kirjoittanut parin lahjan mukaan kirjeen. Vaikka paljon kirjoitankin koneella (näppäimistöllä sormittaminen on minulle kuin pianon soittoa), niin silti pyrin kirjoittamaan paperillekin. Minusta on ihana löytää kunnon kynä, joka liukuu paperilla keveästi. Tai käyttää eri värejä. Enemmän tulisi kirjoittaa, antaa käden ja kynän viedä.

Kirjoitetaan toisille kirjeitä, jooko? Kirjoitetaan mitä kuuluu. Ilahdutetaan toisia salaviesteillä, kerrotaan toisille söpöydestä, tärkeydestä ja ilosta. Jätetään käsiala-näytteitä toisille. Tehdään niin. 
Ps. Ekodödö-arvonnan voitti @kultturistit, olen ollut yht voittajaan. 

12 kommenttia

 1. Käsin kirjoittamisessa on oma viehätyksensä!

  Annoimme syntymäpäivälahjaksi äidille/isoäidille ensin kauniin rasian ja sen jälkeen kolmen viikon ajan postissa kotiinkannettuja käsinkirjoitettuja kirjeitä - erilaisia muistoja, kauniita ajatuksia, mietteitä syntymäpäiväsankariin liittyen.

  VastaaPoista
 2. Tämä oli ihana, sillä en muista milloin kirjoitin kirjeen... :(

  Mukavaa joulukuun ensimmäistä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt sitten kirjettä kirjoittamaan :) <3

   Levollista yötä <3

   Poista
 3. Minä lähetin juuri ystävälleni yllätyslahjan ja siihen kirjoitin käsin viestin. Tykkään myös perinteisistä kirjeistä ja välillä niitä yllätykseksi lähettelenkin. Aivan liian vähän saa enää mitään käsin kirjoitettua kotiin.

  VastaaPoista
 4. Juuri viime viikonloppuna juttelin lapsuuden kirjeystäväni kanssa ja muistelimme aikoja jolloin kirjoittelimme toisillemme. Mutta, eipä nykyään tule enää kirjoitettua käsin juuri mitään, ostoslistaa kummempaa.

  VastaaPoista
 5. Muistan hyvinkin elävästi vielä lapsuuden ystävien käsialat ja ystäväkirjat! ❤️
  Mutta ne kirjeystävät.....niitä minulla on edelleen ympäri maailmaa!!!
  Kirjoitan siis paperisia, kauniita kirjeitä noin kymmenen kirjeystävän kanssa, joista osa on sieltä teinivuosilta asti!

  Ihanaa kirjepaperia Westiltä...pitääkin äidilltä tilata tuota....

  Kiitos tästä postauksesta!
  Itsekin välillä olen blogissa muistuttanut kirjeiden maailmasta...

  Suloista adventtia sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana juttu, että kirjoittelet <3 Minustakin nuo kirjepaperit on niin ihania <3

   Ihanaa sunnuntaita <3

   Poista
 6. Oi että, käsinkirjoitetuissa kirjeissä on aivan oma, uniikki tunnelmansa! En kyllä muista, milloin olen viimeksi kirjoittanut kirjeen, kortteja sentään tulee kirjoitettua ja samaten paperikalenteriin ja muistilappuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korttien kirjoittelukin on just ihanaa <3 Ihanaa tätä päivää <3

   Poista

Kommenttisi tuo minulle suuresti iloa! :)