Entä jos ne onkin oikeassa

Miksi onkin helpompi uskoa niitä negatiivisia sanoja - niitä missä kerrotaan kuinka on huono jossain, missä teki virheen, missä pitää muuttaa toimintaa, olla erilainen. Miksi ne on helpompi nielaista sisään. Kun taas hyvien ja positiivisten sanojen kohdalla, joutuu nieleskelemään enemmän eikä aina saa edes nielaistua.

Kyselin vasta muutamilta läheisiltäni Hyvän mielen vuosi-kirjan tehtävän tiimoilta, että kertoisivat minusta heidän näkemiään vahvuuksia ja kykyjä. Mietin muitakin hiljattain kuultuja lauseita. Ajelin pari päivää sitten kotiin jostain ja mieleen nousi ajatus entä jos ne onkin oikeassa? Entä jos ne puhuvatkin totta, kun ne kertovat minusta jotain kaunista? Entä jos päätän uskoa niitä yhä enemmän, sen sijaan, että kuuntelisin soraääntä sisältäni.
* Sinä osaat viedä kuin mies, osaat tanssia (kuulostaa melko hassulta kirjoitettuna:)).
* Sinulla on miellyttävä ja lempeä juontajan ääni.
* Sinulla on sydän paikallaan tähän työhön.
* Sinä olet elementissäsi kun heittäydyt.
* Olet jakanut valoa ja voimaa muille.
* Tuot pelkällä läsnäololla rauhaa.
* Sinulla on hyviä ideoita.
* Osaat muodostaa tarinoita.
* Olet empaattinen.
Kun on kurja olla, silloin on ehkä paikallaan koota ylös niitä kauniita sanoja mitä on kuullut.  Kuulla niitä asioita missä toinen näkee voimaa, potentiaalin ja mahdollisuudet. Makustella niitä, antaa niiden piirtyä silmiin ja sydämeen. Katsoa itseään muiden silmin, nähdä mitä hyvää ja kaunista minussa on.

Hyvää ja kaunista, sinussa ja minussa.

12 kommenttia

 1. Tiedän niin tuon tunteen, ei itsestä osaa hyviä asioita uskoa. Olen lukenut kirjaa "Tunne lukkosi" se sitä lukiessa herää välillä miettimään että onko tämä kirja kirjoitettu minusta. No toisaalta on mahtava huomata ettei ne ajatukset ole yksin minun vaan moni muukin niistä kärsii jos niistä on oikein kirjakin kirjoitettu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnelukko-kirja tuttu muutamien vuosien takaa - hyvä kirja! Joku krt tunnelukkoihin paneutuessa tulee fiilis, että tästähän on menty eteenpäin ja välillä näköjään huomaa lukinneensa itsensä uudelleen :D Haleja <3

   Poista
 2. Jatkan listaasi.

  *Avaat lukijalle hienoja,oikeita ajatuksen aiheita.
  *Tunnut aidolta ja rehelliseltä, se kiinnostaa ja tuo tänne aina uudestaan.
  *Otat herkällä silmällä hienoja kuvia.Ja kyllä, kuopuksesikin TODELLA ansaitsee maininnan näistä
  kuvista!Mielestäni ihan taidetasoa fiiliksiltään.

  Töissä huomaa, kuinka herkästi muistiin jää niitä "parantamisen aihetta"-viestejä.Vaikka niitä onkin vähän,ne paisuvat omassa mielessä mittasuhteiltaan.
  Läheisiltä ja täällä blogimaailmassa saa paljon positiivista palautetta. Ikäväkseni huomasin, ettei mieleeni tullut montaakaan henkilöä töissä, joka tuhlaisi kannustavia sanoja.
  Ja niin,ne arvostava sanat ja kehut pitäisi vain osata taltioida sydämeensä ja uskoa niihin.
  Rauhaisaa sunnuntaita sinne sinulle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos <3

   Työmaailmassa olen ilokseni huomannut, että tämän vuoden puolella kiitoksia on nostettu enemmän esille - se on niin hyvä juttu. Ja todella uskoa niihin kultaisiin sanoihin <3

   Levollista unta <3

   Poista
 3. Kiitos, että olet olemassa! <3

  VastaaPoista
 4. Kiitos tästä kirjoituksestasi <3 Sanoissasi on paljon lohdullista.

  Ehkä ne negatiiviset itseä koskevat asiat pureutuu enemmän sisimpään, kun ne kokee uhkaksi itseään kohtaan (tiedostamattomalla tasolla ainakin). Uhkista muodostuu pelkoja, jotka saavat helposti valtaa mielessä. Ehkä ihmisen biologia on valmistettu reagoimaan nimenomaan uhkiin.

  On tärkeää muistaa niitä omia hyviä puolia ja vahvistaa niitä tietoisesti, koska uskon niiden olevan yksi vahva kantava voima elämässä. Sitä paitsi voi paremmin, jos pitää vahvuuksistaan hyvää huolta :) Sinulla on ihania läheisiä, he ovat sanoneet sinusta paljon kaunista ja isoa. Sinulla on selvästi upeita vahvuuksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3

   Niin, pelot kyllä helposti yrittävät ottaa valtaa :/ Ja ihanasti sanottu, pitää vahvuuksistaan hyvää huolta - niinpä, ei saa päästää niistä irti, vaan luottaa niiden olemassaoloon <3

   Poista
 5. Oon tullu siihen tulokseen omalla kohdallani, että negatiiviset asiat on helpompi uskoa todeksi, koska ne vastaa omaa ajatustani ja kokemustani itsestäni.

  VastaaPoista
 6. Minäkin voisin vain jatkaa listaa: Kuvillasi ja kirjoituksillasi tarjoat meille lukijoille vahvoja kokemuksia. Olet hyvä siinä, mitä teet, ja se on kaunista. Kiitos.

  viikarivartti.blogspot.fi

  VastaaPoista

Kommenttisi tuo minulle suuresti iloa! :)