Sano(nko) Kyllä!

Pirkka-lehdessä oli Sanna Stellanin kolumni Sano Kyllä. (Suosittelen lukemaan.) Sanna kertoo mitä kyllä-sanan sanominen ein sijaan toi hänen elämäänsä. "Sillä, että valitsin sanoa kyllä, tuli elämään lisää ihmisiä, kokemuksia, seikkailuja, naurua ja yllätyksiä." Tämän artikkelin leikkasin talteen. Se on nyt vaatekaapissani, mustien luottopuseroideni päällä. Joka kerta samaa uraa meniessäni, kosketan kolumnia ja mietin eitä ja kyllää. Olisinko valmis ottamaan lisää väriä valikoimaan? 

Jotenkin kolumni teki minuun vaikutuksen. Kuinka monesti minä voisin korvata ei-sanan kyllä-sanalla. Jokin minussa alkoi kihelmöimään - jospa sanoisinkin enemmän kyllä. Mihin se minua voisikaan viedä.

Nyt seison teksti kädessäni, vuoren huipulla. Hyppäänkö sen mukaan, sen kanssa. Kyllän maailmaan. Sanomaan elämälle enemmän kyllä. Sanomaan mahdollisuuksille kyllä. Sanomaan uuden virtaukselle kyllä. Sanomaan kokemuksille kyllä. Sanomaan omalle potentiaalille kyllä.

Vielä hetken seison, ja seurailen. Mutta hiljaa mielessäni tapailen Kyllä. Ja tiedän jo monta asiaa, mille se tekisi hyvää. Kyllä.
Ja voi Kyllä - kuinka kaipaan meren kohinaa. Tämä kuva muutaman vuoden takaa Turkista. Elämä, sanon Kyllä uudelle ulkomaanmatkalle. Sanon koko perheen puolesta Kyllä. Ja kiitos.

Ps. Muistutus arvonnasta :)

12 kommenttia

 1. Paljon olen sanonut kyllä, mutta siinä samalla saanut myös nenilleni. Olen siis nyt varovaisempi kyllä, elämässä viisastunut kyllä. Enää minua ei käytetä hyväksi, vaikka sanonkin kyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :( Niin tokihan on myös mietittävä, että mille kaikelle voi sanoa kyllä. Ei kaikki asiat sitä ansaitse. Mutta paljon on myös asioita mitkä ansaitsee <3

   Poista
 2. Kyllä ja ei, siinä hyvä vastapari <3 Mille sanoa kyllä ja mille ei. Mille haluaa antaa tilaa ja minkä haluaa sulkea pois sillä hetkellä. Mä opettelen vielä(kin) sanomaan ei. Luulen, että vasta sitten, kun osaa oikeasti sanoa luontevasti sen ein, osaan iloita kyllä-sanan valitsemisesta ja sen tuomista mahdollisuuksista :) Mutta senkin aika tulee - varsinkin kun pojat vielä vähän kasvavat ja ottavat ilmaa siipien alle.

  Lempeää ja ihanaa viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, ein sanominen on myös tärkeää. Oikeasti, ei kaikkeen kannata sanoa Kyllä. Tai no Kyllä eille :) Ja tosiaan, nyt voi jollekin asialle olla ei, mutta myöhemmin tulee kyllän aika.

   Ilon hetkiä tähän viikkoon <3

   Poista
 3. Tätä olisi kyllä tosi jännä kokeilla <3 Ihan varmasti "kyllän" sanominen avaa enemmän ovia kuin "ein". Mutta totta tosiaan tuokin, että toisinaan taas olisi tärkeää osata sanoa se ei. Hmm. Jos valitsisi sellaisen lähestymistavan, että sanoisi entistä useammin kyllä, ainakin silloin, kun se tuntuu oikealta tai ainakin yhtä varteenotettavalta vaihtoehdolta, ja sitten taas toisinaan kyllän sijasta sanoisi ei - ainakin silloin, kun siihen muutenkin tuntisi houkutusta :) Eli kuuntelisi joka kerta sydäntään, mutta olisi kuitenkin avoimin mielin liikenteessä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, kyllän sanominen sellaisiin hyviin, ihaniin juttuihin <3 Että rohkaistuisi enemmän johonkin mistä saisi itselleen jotain. Antaisi mahdollisuuden joillekin ein asioille. :)

   Poista
 4. Tuossa on vinha perä, joskin työelämässä on ollut pakko opetella sanomaan myös ei. Muuten helposti kuormittaa itsensä liialla. Mutta muuten olen havainnut, että kyllä-sana avaa paljon uusia mahdollisuuksia ja seikkailuja. Niin se vain on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, kuormittaviin asioihin on paras vastata ei <3 Ei Kyllä sanan tulisi tuoda ikävää painolastia mukana.

   Poista
 5. Tämä on niin totta ja olen sen itse päässyt kokemaan. Elämään on tullut ihan uusia kokemuksia ja ihmisiä, kun on uskaltautunut sanomaan kyllä ja heittäytynyt uusiin juttuihin.

  VastaaPoista

Kommenttisi tuo minulle suuresti iloa! :)