Rauhoitu hyvä Nainen!

Joutenolo. 
Miten se voikin joskus olla niin vaikeaa.

Kun olisi lupa "vain olla", pari ylimääräistä vapaapäivää vaikkapa. Niin johan pitäisi alkaa suorittamaan. Viedä lapsi uimaan, pulkkamäkeen, luistelemaan pelata korttia, leikkiä ulkona - olla muistoja jättävä äiti. Hoitaa kotia. Nähdä ihmisiä, pyytää ihmisiä kylään. Tarjoutua ottamaan muiden lapsia hoitoon. Olla kumppanin kanssa kahden. Kirjoittaa. Katsoa leffaa. Leipoa. Liikkua ulkona. Hiljentyä, lähteä retkelle. Niin, Eihän noissa yksistään mitään, mutta kun pitäisi ehtiä KAIKKEA!

Ja sitten pää menee jumiin. Ei saa mitään tehtyä. Istuu sohvalla, on "pysäkillä". Sitten iskee hedari. Syyllisyys ja ankaruushan ne sieltä tervehtii. Ja tunteet "olen hyödytön" ja "huono".

Sitten yrittää koota päätä, hengitellä sitä järjestykseen. Muistella Sanna Wikströmin Hyvän elämän reseptit-kirjan vinkkiä. Kun on "omaa aikaa", ei suunnittelisi yhtään mitään. Ottaisi "Ei mitään"-aikaa. Istuisi alas ja olisi vain. Ja jos jokin on tullakseen hyvän fiiliksen saattelemana, niin ryhtyisi sitten siihen.


10 kommenttia

 1. Me ollaan opeteltu lasten kanssa vain olemaan, se on oikeasti tosi rentouttavaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsellä vielä välillä meinaa unohtua, niin pitää opetella :D

   Poista
 2. Mä siis niiiiin tiedän Katja mistä puhut! Just toi, kun pitäisi KAIKKEA! Koko ajan pitäisi olla jotain tekemässä ja loppupeleissä ei saa mitään aikaan, kun lamaantuu täysin! Huoh! Pikkuhiljaa olen yrittänyt jättää tuon sanan PITÄISI pois sanavarastostani. On jonkin verran tuottanut positiivista tulosta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Huoh todellakin.
   Tosiaan, pitäisi sanaa täälläkin kartellaan ja korvataan muilla sanoilla :) Oppia ikä kaikki, jälleen :D

   Poista
 3. Tänne rantautui uusi flunssa. Ensin surin ja uhmasin, koska pitäisi. Pitäisi. Pitäisi. Aamuyöllä valvoin sateen taukoamista kuunnellen ja samalla taukosi sydämeltäni tuo uhma. Tänään päätän vain olla ja nauttia siitä, ettei voi kuin olla. Olla.
  Valoisaa kevättä sinulle!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Flunssa ei ole mukava juttu, mutta niin kaunisti kirjoitit <3 Ihan kuin vain olet <3 Valoa sinunkin kevääseen!

   Poista
 4. Kieltämättä sohvalla maatessa tulee usein mieleen, että pitäisi tehdä kaikkea. On kuitenkin jokaisella oltava se oman tilanteen mukainen tauko huilata ja minulla se on tavallista runsaampi. Olla armollinen ja hyväksyttävä tilanne

  VastaaPoista
 5. Ai kauhistus miten kuulostaa tutulta ja miten jos on oikein luppoaikaa, sille miettii sataa asiaa, mitä tekisi, tosiaan mitäs jos vaan olisi <3

  Mukavaa viikkoa Katja <3

  VastaaPoista

Kommenttisi tuo minulle suuresti iloa! :)