Lapin taikaa + vika muistutus arvonnasta

Joulukuun alussa päätimme mieheni kanssa lähteä Ouluun jouluostostelemaan ja samalla viettämään hiukan kahdenkeskistä aikaa ja yötä. En edes muista milloin olisimme olleet yön ihan kahdestaan, joten se tuli tarpeeseen. Tarjouksen kysyin Lapland hotellista, joka kuvillaan on minua jo useasti houkutellut luokseen. Mystinen, shamanistinen, utuinen, lappalainen tunnelma jostain syystä kiehtoo minua nyt kovasti. Samasta viehtymyksestä ostin itselleni myös shamaanirummun, josta myöhemmin lisää... Mutta nyt kuvien ja muutaman sanan kera jaan teille meidän kokemuksemme Lapland hotellista. 

Vaikka minä olen vaalean ystävä, oma kotikin melkoisen vaaleissa sävyissä nyt, niin joskus sitä kaipaa kontrastia. Tummia sävyjä, himmeyttä - jotain mihin jotenkin kietoutua. Upota. Nyt tunne on niin suuri, että ajatuksissa häivähtänyt ajatus, josko laittaisin (pyytäisin miestäni) tummempaa väriä seiniin. Mutta ei, kyllä valoisa ja vaalea silti kotini nyt saa olla. Mutta Lapland hotelli Oulussa kyllä vastasi tähän kaipuuseeni, juuri sopivana palana.

Olimme Oulussa niin myöhään illalla, että hotellihuone kutsui samantien. Vatsa täynnä Amarillon ihanaa ruokaa - sen kanssa oli ihana kaatua petiin. Hiljaisuus, ihana tunnelma, muhkeat peitot, zzzzz. Pientä, suurta luksusta. Aamupalalle ei olisi tahtonut nousta, unta olisi riittänyt, mutta eihän sitä nyt hotelli aamupalaa voi missata. Ihana fiilis, että aamupalan sai syödä halutessaan hämyisässäkin tunnelmassa - ja niin me teimme. Pienillä asioilla on merkitystä siihen, että päivä voi lähteä leppoisasti käyntiin. Tietysti nyt ei ollut kiire, oli oma rauha, hyvää aamupalaa oli monenlaista, taustalla soi jokin rauhoittava musiikki (vai soiko?) ja tunnelma oli enemmän kuin kotoisa. Ja asiakaspalvelu, plussaa! 


Tällaisena "ruokavammaisena" - gluteeniton ja laktoositon - olen aina hyvilläni, kun tuotteisiin on selkeästi merkitty, jos ne ovat G ja L. Nämä oli hyvin merkattu tässä hotellissa. Eniten harmitti se, ettei jaksanut sitten syödä paljoakaan, vaikka olisi tehnyt mieli niin montaa suuhunsa ahtaa. Mutta vatsa kyllä täyttyi, vähän yli äyräidenkin varmasti.


Vatsa täynnä oli mukava lähteä päivän koitokseen. Jouluostoksille. Vielä ihanampaa olisi ollut, jos olisi voinut palata toiseksi yöksi hotelliin - nauttia ala-aulan tunnelmasta ja vain köllötellä hämärän huomassa. Mutta kun joskus hotelliin taas pääsen - ja jos voin valita, niin kyllä minä Laplandiin menen. Itse asiassa toiveena olisi nyt talven aikana päästä pohjoisempaan päin hotelli viikonlopulle. Nauttia siellä talvisesta maisemasta (ja viipyilevästä tunnelmasta). Vaikka kyllä täällä meillä jo hyvinkin talvi on ja vaikka en isosti talvi-ihminen olekaan, niin silti. 

Tykkäsin siis kovasti. Sauna ja kylpyosasto jäi ajan vähyyden vuoksi kokematta (kuten varmasti moni muukin nurkkaus) mutta jääpähän nälkää ensi kertaan... Onko muilla kokemuksia Lapland-ketjun hotelleista?

Ps. Vielä muistutus arvonnasta, jos joulukiireiltäsi ehdit osallistua ;)

6 kommenttia

  1. Tuo hotelli on aivan ihana käydä ja yöpyä.Heidän ideologiaan kuuluukin olla erilainen kuin muut hotellit.Aamiainen siellä oli myös yliveto!

    VastaaPoista
  2. Hienon näköinen hotelli. Mulla ei ole kokemuksia paikasta, mutta on houkuttelevan näköinen.
    Rauhallista joulua sinulle ja läheisillesi <3

    VastaaPoista

Kommenttisi tuo minulle suuresti iloa! :)