Voihan hyvä mieli(+alekoodi)

Elämän varrella on tullut luettua monenmoisia self-help kirjoja ja täytyy sanoa, että monesta niistä olen oivalluksia löytänyt, oppinut jotain uutta, kannustanut niiden avulla itseäni johonkin tiettyyn suuntaan tai saanut niistä jonkinlaista lohtua ja uskoa. Uskon, että tämä setti mikä kuvista löytyy, tulee kuulumaan siihen positiivisten kirjojen kategoriaan.
Sain siis itselleni PS-kustannukselta nämä vasta ilmestyneet Maaretta Tukiaisen Hyvän mielen kortit ja Hyvän mielen taidot-kirjan. (Inspiroivat kuvat on ottanut Krista Keltanen.)

Ja kyllähän nämä vaikuttavat ihanalta tuulahdukselta. Jonka anti tuskin on tuulahdus, vaan ennemminkin pidempiaikainen ilo ja hyvä mieli. Kirjassa kerrotaan Hyvän mielen taidosta näin:

..ovat psyykkisiä taitoja, joiden avulla kuka tahansa voi kehittää omaa mieltään joustavammaksi. Kun mieli on joustava, on helpompi toimia tarkoituksenmukaisella tavalla erilaisissa muutoksissa. Myös haastavien tilanteiden hallinta helpottuu. Hyvän mielen taidot ovat siis taitoja, joiden avulla elämä sujuu ja siihen saa iloa ja energiaa. Samalla vaihtoehtojen määrä kasvaa, ajattelu laajenee ja yhä useampi asia tulee mahdolliseksi.

Hyvän mielen taidot auttavat elämään merkityksellistä elämää, jossa ihminen tunnistaa oman potentiaalinsa ja uskaltaa ylittää itsensä.

Hyvän mielen taidot perustuvat positiivisen psykologian tieteellisesti todistettuihin tutkimustuloksiin.


Kirja sisältää alueet Mitä hyvän mielen taidot ovat ja Miten hyvän mielen taitoja harjoitellaanJälkimmäisen sisällyksestä löytyy myönteisyyden taidot, tahdonvoimataidot, vuorovaikutustaidot, myötätuntotaidot, luovuustaidot, läsnäolotaidot, itsensä johtamisen taidot.
Kirjasta nousee esille myös termejä, joita itsekin kannatan. Näitä ovat mm. voimavarakeskeisyys, kokonaisvaltainen ihmiskuva, koko elämän kestävä kasvu ja kehitys, onnellisuus, tietoinen läsnäolo, mindfulness.

Harjoitusosiossa on niin monta kohtaa, jotka haluaisin saada heti ahmittua, mutta aion aloittaa rauhallisesti ja järjestyksessä kirjaan tutustumisen. Taito-osioiden alta kun löytyy (muutamia mainitakseni) esimerkiksi merkityksen kokeminen, vahvuuksien tunnistaminen, oman voiman tunnistaminen, hallinnasta luopuminen, tosiasioiden hyväksyminen, tarpeiden ilmaiseminen, intuitio, kehosta huolehtiminen, irti päästäminen.
Mukana tulivat aiheeseen liittyvät kortit. (Edellisessä postauksessa kerroinkin ihastuksestani kortteihin. Nämä menevät ehdottomasti saman ihastukseen sisään.) Näitä voi käyttää kirjan kanssa yhdessä tai erikseen siten kun mielikuvitus antaa myöten. Kirjassa on hyviä vinkkejä korttien käyttöön itsekseen, tai jos harjoittelee ystävien kanssa tai jos niitä haluaa käyttää asiantuntijatyössä. Näitä kortteja onkin kotioloissa nostettu päivittäin, teinejäkin olen rohkaissut summassa nostamaan kortin ja makustelemaan sen sisältöä. Loppuviikosta töissäkin potilaat saavat varmasti omansa nostaa.

Koska tavoitteeni on elellä mahdollisimman hyvän mielistä elämää, niin enemmän kuin innoissaan siis tästä tuttavuudesta olen. Jotta postaus ei venyisi kovin pitkäksi, lopetan tähän ja suosittelen tutustumaan tähän settiin. Vaikka mieli tekisi hehkuttaa enemmänkin. Mutta hehkutan sitten oppejani ja hyvää mieltäni. Niin ja nostin teille kortin tähän päivään.

Minulla on ainutlaatuisia kykyjä.

Ja Hei! Teillä lukijoillani on nyt mahdollisuus saada kortit ja kirja alennettuun yhteishintaan 39e (norm. 59e). Linkkaa itsesi Hyvän mielen taidot-sivulle ja siellä kohdassa Tilaa on kohta lisätietoja/alennuskoodi. Sinne kirjoitat Aarrekarttani ja saat setistä alennuksen.

#pskustannus #hyvänmielentaidot

6 kommenttia

 1. Ostin sekä kirjan että kortit, voin myös lämpimästi suositella!

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa mielenkiintoiselta ja pitääpä tutustua tarkemmin. Kivaa päivää :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos tästä. Mua kiinnostaa ihan kauheasti tuo kirja, mutta en raaski sitä ostaa. Kirjastosta sen varasin mutta taidan olla jonossa paikalla 458/1000 ;D

  Ihanaa viloa!

  VastaaPoista

Kommenttisi tuo minulle suuresti iloa! :)