Jo pitkään olen haaveillut omasta "shamaanirummusta"/"voimarummusta". Olin joskus vuosia sitten ryhmämeditaatiossa, jossa vetäjä soitti rumpua - ihastuin sen kumeaan ja rentouttavaan ääneen. Silloin minulla nousi koukuttava visio päähän, että olisin halunnut tehdä rumputanssi-esityksen, mutta se kuitenkin jäi silloin.
Aina välillä olen törmännyt kurssitiedotteisiin, joissa valmistetaan oma rumpu. Usein kurssit vaan on ollut kaukana minusta, joten olen jättänyt asian hautumaan. Loppuvuotta kohden minulle tuli fiilis, että nyt haluaisin rummun itselleni ja surffatessa päädyin Rumpu-Ukon nettisivuille ja facebookiin.
Aina välillä olen törmännyt kurssitiedotteisiin, joissa valmistetaan oma rumpu. Usein kurssit vaan on ollut kaukana minusta, joten olen jättänyt asian hautumaan. Loppuvuotta kohden minulle tuli fiilis, että nyt haluaisin rummun itselleni ja surffatessa päädyin Rumpu-Ukon nettisivuille ja facebookiin.
Rumpu-ukon yritys (Kai Pulli ja Sari Autere) valmistaa siis erikokoisia rumpuja. Rumpuja löytyy verkkokaupasta valmiina, mutta sen lisäksi voi tilata rummun omien toiveidenkin mukaan. Rumpujen lisäksi verkkokaupasta löytyy myös seinävaatteita, suitsukkeita, muistikirjoja ja koruja.
Rumpu-ukon sivuilla kerrotaan rummusta näin:
Shamaanirumpu, lapinrumpu, noitarumpu, kehärumpu, intiaanirumpu....rummuillamme on monta nimeä ja käyttötarkoitusta. Ennen muinoin shamaanit (paikalliset parantajat) käyttivät niitä hoidoissa ja ennustuksissaan monissa eri maailmankolkissa. Nykyisin rumpuja käytetään meditaatioon, hoitoihin ja niitä soitetaan soittamisen ilosta.
Rummun äänellä on rentouttava vaikutus ja se karistaa kiireisen työpäivän jälkeiset ajatukset. Rummun soitto helpottaa myös silloin kun on masentunut tai vihainen, rummun ääni ja soittaminen kun purkavat tunteitasi. Ota vielä liike mukaan, niin karistat arjen ajatuksistasi.
Rummun kumiseva ääni menee syvälle kehon soluihin ja saat tervehdyttävää ääniterapiaa, joka yhdessä meditatiivisen rummuttamisen kanssa tekee keholle ja mielelle hyvää.
Rummut ovat suomalaista käsityötä. Kehä on koivuvaneria ja nahka suomalaista poronnahkaa, joka on värjäämätön tai värjätty vesipetsillä. Osaan rummuista taiteilija on maalannut käsin kuvan. Kapulaa varten metsästä on haettu kuivunut oksa, lyömäosa on joko villaa tai kangasta.
Rumpu on käytännöllinen, tervehdyttävä, kaunis sekä uniikki esine soitettavaksi ja seinälle ripustettavaksi.
Tilasin itselleni joululahjaksi ihanan, sinisen perus-rummun, jonka sain alennettuun hintaan. Halusin välineen, jolla saan rentoutettua, rauhoitettua ennen kaikkea itseäni, mutta toiveissa on myös toisille rummun avulla rentoutuksen pitäminen. Myös se tanssiminen rummun kanssa on vahvana visiona. Viime aikoina sisältä on taas herännyt kehollista tarinan kerronnan kaipuuta. Ja koska minä mystisyyttä rakastan, saattaa minulla olla muutama muukin salainen toive rummulle kuiskuteltavana ;)
Nyt on rumpu vihitty omaan käyttöön ja muutama soittokerta takana. Aluksi jännitin, että osaanko nyt sitten soittaa oikein, mutta niin kuin Rumpu-ukko Kai on sanonut:
”Otetaan vain kapula käteen ja paukutetaan menemään. Jokaisella on oma tapansa soittaa, ei ole oikeata eikä väärää. Ihmiset aristelevat turhaa soittamista. Tarkoitus ei ole soittaa jonkin tietyn kaavan mukaan, vaan ääni ja tunne tulevat ihmisen sisältä”.
Niin minäkin sitten vain olen soittanut. Ja ilman sen kummempaa ajattelua, rytmi eli omaa elämäänsä, välillä vaihdellen tahtiaan. Mukana taisi mennä ainakin kiukkua, kun ihan hiki voimallisen soittamisen aikana tuli. Matka ja tutustuminen rummun kanssa jatkuu. Suosittelen <3
Rummun historia varsin mielenkiintoinen!Onnea omasta rummusta!
VastaaPoistaNiinpä :) nautin <3
PoistaMukavaa omi kuulla tarinaa voimarummusta. Voimauttavia hetkiä rumpusi kanssa toivottelen sinulle <3
VastaaPoistaKiitos <3
PoistaIhana ja kiehtova teksti sekä kuvat <3 Olisipa huippua saada itsekin tuollainen rumpu, laitetaan toivelistalle..
VastaaPoistaToivon, että saat <3 Ja kiitos ihanista sanoista <3
Poista