Muiden sanoissa

Kun ei ole omia sanoja, muuta kuin saman toistoa, niin mennään mukaan muiden sanoihin. Makustellaan niitä.

Vaikkapa tätä Jenni Haukion runoa.

En enää hauko ilmaa.

Taskunpohjalla tiheään hengittävä kaipaus.

Mantra toistuu:

lantti on kivettynyt katuun kiinni,
en saa sitä irti.
Jään köyhäksi.

Jään köyhäksi.

Sellainen pelkokin on minussa. Että jään köyhäksi, en saavuta runsautta niin kuin visioin. Että ajatus minussa En ansaitse, ei muutukaan. Ajatus, että maailmankaikkeus ajattelee, etten ansaitse. Silti katson kahdenkymmenen euron seteliä kaapin ovessa, joka päivä. Ja suuntaan ajatuksia kauniiseen, runsauteen, hunajamaiseen virtaan. Riittävään virtaan, ettei tarvitse olla huolissaan. 
 Entäpäs tämä Maaret Kallion (Lujasti lempeä) Mielen työkirjan teksti.

Vasta teot ratkaisevat. Vaikka kuinka ajatuksissasi arvostaisit esimerkiksi yöunta, mutta et käytännössä anna unelle tarpeeksi aikaa, eivät juhlalliset ajatuksesi unen tärkeydestä auta väsymyksen hoitamisessa. Oivaltamisen ja tietämisen lisäksi tarvitaan todellisia tekoja ja pieniä käytännön muutoksia. Usein emme uskalla tai viitsi edes kokeilla. Kokeilemisen voima on pienissä liikahduksissa. Siinä missä muutoksen tekeminen tuntuu usein ponnistukselta, kokeilemalla voi päästä kiinni muutokseen kevyemmin keinoin. 

Missä asioissa minun olisi syytä kokeilla. Astua oivalluksista kokeiluun. Ihan vain kokeilla mihin se johtaisi. Kokeileminen.
Jospa makustelen myös Maaretta Tukiaisen Egosta fantasmagoon-kirjan tekstiä elävästä magneetista.

"Hyvin helpostihan sitä ajatellaan, että se, että vain kuvittelisimme itsemme magneeteiksi, ei voi mitenkään toimia. Mutta hämmästyttävää kyllä, tällainen visualisointi todellisuudessa toimii." - Ali Binazir. 

Entä jos minussa on magneettinen kenttä, niin mitä haluan vetää puoleeni? Taidanpa virittää magneettikenttää ja katsoa mitä tapahtuu. 


25 kommenttia

 1. Onpa hienoja kuvia!
  Tuo kokeilemisen voima on mielenkiintoinen juttu. Täytyy seuraavan kerran pitää mielessä, että kun havittelen vaikka parannus elämäntapoihini ja jo etukäteen totean, ettei se onnistu, niin teenkin muutoksen sijasti kokeilun.

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri noita elämäntapa"muutoksia" mietin minäkin - mietin mm. kotijumppaa ja sitten en edes aloita, kun en usko jaksavani tehdä sitä jatkumona. Mutta jos vaikka vain kokeilisi :)

   Samoin sinne :)

   Poista
 2. Sinisen taikatalven rauhoittavia maisemia.
  Kauniita!

  Magneetti kannattaa olla!! Vedät sitä puoleesi mitä ajattelet ja tunnet.
  Ja tuijota vain sitkeästi sitä parinkympin seteliä ovessasi...älä lannistu pelolle, muista vain se runsaus mikä sinua odottaa! =)

  Lämmin halaus ja kaunista viikonlopun tunnelmaa!

  VastaaPoista
 3. Minusta ihminen on vasta silloin jollain asteella köyhä, jos hänellä ei ole ketään ketä rakastaa. Oliko tämä nyt vähän tyhmästi ajateltu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei missään nimessä ollut. Niin, köyhyyttä on monenlaista - symbolista, taloudellista, henkistä jne <3 Voi olla taloudellisesti rikas, mutta muuten elämältään köyhä <3

   Poista
 4. Olipas ajatuksia herättävä ja hyvä teksti <3 Itsekin uskon, että omilla teoilla ja ajatuksilla on merkitystä. Jos vaipuu synkkyyteen ja antaa epävarmuudelle vallan kaapata kokonaan siihen kuoppaan, että mistään ei tule mitään, enkä pysty mihinkään, suuremmalla todennäköisyydellä käy niin... Mutta jos yrittää pitää kiinni edes pienistä iloista ja toivon hippusista, sitä valoakin alkaa näkyä ja elämä alkaa tuntua pikkuhiljaa rikkaammalta. Huonoja hetkiä ja vastoinkäymisiä on jokaisella, mutta kunpa niihin ei vaan jäisi kiinni ikuisiksi ajoiksi. Sen olen ainakin itse tajunnut, että mikään ei ole ikuista. Aina huonotkin vaiheet menevät lopulta ohi, vaikka sillä hetkellä tuntuukin tuskaiselta ja ikuisuudelta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin uskon tuohon - nyt sitä vaan haastetaan oikein urakalla :) Ja totta, mikään ei ole ikuista <3

   Ihanaa viikonloppua <3

   Poista
 5. Kauniita, tärkeitä sanoja ja ajatuksia! Ja mitkä upeat kuvat jälleen! <3

  Virittäydytään kaiken hyvän, ilon ja onnellisuuden magneeteiksi ensi viikolle!

  VastaaPoista
 6. Ihana ja ajatuksia herättävä teksti. Kokeilu on paljon helpompi ja kevyempi juttu kuin betoniin juntattu Iso Päätös. Kokeiluun voi antaa itselleen luvan tuosta vaan, ja samoin antaa luvan palata entiseen, jos se kokeilu ei tunnukaan solahtavan elämään mutkattomasti.

  Hyvää ja valoisaa viikkoa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri niin :) Näitä päätöksiä on yritetty ja aina mennyt mönkään :)

   Ihanaa viikkoa <3

   Poista
 7. Kauniita kuvia ja ajatuksia herättäviä sanoja <3

  VastaaPoista
 8. <3 Jaahas, minäkin rupean virittämään magneettikenttääni. Niin, ja antamaan sille unelle oikeasti mahdollisuuden <3 Ihanaa viikon jatkoa, Katja!

  VastaaPoista
 9. Hyviä poimintoja suurella ajatuksella. Ja kuinka kaunis onkaan erityisesti tuo ensimmäinen kuva. Ihan lumoutuneena jäin sitä katselemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo hetket ovat kyllä talven parhautta <3 Ihanaa viikonloppua :)

   Poista
 10. Se on syvässä tuo arkuus/pelko tilata/vaatia ittelle jotain hyvää tai enemmänkin hyvää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3 Ymmärrän <3 Pienin askelin, aina jotain pientä itselle <3

   Poista
 11. Elämänviisautta sinulta löytyy, joten olet rikas myös siltä osin <3
  Mielettömän upeat kuvat. Aurinkoista sunnuntaita.

  VastaaPoista
 12. Voi mitkä uskomattomat talvikuvat!!

  Minuun kolahti tuo Kallion univertaus puhumisen ja toteutuksen esimerkkinä. Olen ikäni vain puhunut ja toivonut hyviä yöunia ja viime syksynä aloin vasta oikeasti tehdä asialle jotain. Ihme kyllä se on tuottanut vähitellen tulosta, joten ainakin minä uskon tuohon asenteeseen ja tietysti malli pätee ihan kaikkeen. Oli vain pakko kommentoida, kun oma kokemus sattui olemaan juurikin samasta aiheesta. Tsemppiä sinulle, minä uskon, että sinusta on toteuttajaksi, niin keskeisiä oivalluksia sinulla on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3

   Siispä huomaamme, että Kallion teksteissä on vinhaa perää :) <3 Ihana juttu, että yöunet alkavat olla hyvät. Minullakin itse asiassa tulisi saada nämä aamuheräämiset jotenkin mieleisemmiksi - ehkäpä mennä aiemmin nukkumaan? :)

   Poista
 13. Todella hyviä ajatuksia ja poimintoja! :) Etenkin kokeilemisen tärkeys osuu ja uppoaa - etenkin, kun esimerkkinä on tuo nukkuminen ja unensaannin riittävyys, missä on paljon tekemistä.

  VastaaPoista

Kommenttisi tuo minulle suuresti iloa! :)