Elämäntarkoituksen hahmotelmaa, osa 2.

Hahmottelin aiemmin elämäntarkoitustani. Tässä on nyt loppuosa siitä.

12. Mitä tekisin, jos en ehdottoman 100%:sti välittäisi siitä, mitä muut ihmiset ajattelevat?

Olisin rennommin lasten kanssa, heittäytyisin rohkeammin elämään. Hyväksyisin enemmän lasteni vallattomuutta. Nostaisin pystyyn pari projektia, jossa laittaisin itseni koko keholla likoon. Puuttuisin muutamaan keskusteluun. Olisin enemmän "hihhuli" :) Olisin kesät lomalla lasten kanssa. Tai heittäytyisin luovuuden vietäväksi ja jättäisin säännöllisen työn. Matkustaisin enemmän. 

Kuten rahaa koskevassa kysymyksessä, on tärkeää kysyä itseltäsi, mitä tekisit, jos ei olisi mitään rajoituksia. Jos olisit täysin vapaa, mitä tekisit?

13. Mitä on "teen ennen kuolemaa" –listallani? 


Kirjoitan kirjan. Runoille oman, ja jonkun muun. 
Matkustan paljon perheen kanssa. 
Tanssin ja innostan muitakin siihen.
Kuuntelen mahdollisimman montaa ihmistä. Astun pois mukavuus-
alueelle. Autan muita näkemään heidän kauneuden. Autan itseäni
näkemään kauneuteni. Rakastan! Suukotan! Halaan!
Kuuntelen musiikkia, niin että kehossa tuntuu.
Opettelen uusia asioita. Teen niitäkin juttuja mitkä pelottaa.
Olen lasteni elämässä, olen lastenlasteni elämässä aktiivinen.
Teen vapaaehtoistyötä. Matkustan sinne missä tarvitaan apuja.

Mikä on tärkeintä sinulle? Minkä asioiden saavuttaminen saa aikaan tuon syvän täyttymyksen tunteen sisälläsi? Nämä opastavat sinua varmasti tarkoitustasi kohti.


14. Mitä aiheita voin yhdistää luodakseni oman ainutlaatuisen paikkani? 


Taineet tulla jo useampaan otteeseen esille :)


Miten voit yhdistää eri asioita luodaksesi oman ainutlaatuisen elämänmosaiikkisi? Upea esimerkki mitä James Altucher käytti, oli sellainen, joka rakastaa koripalloa ja tilastotiedettä. Jos hän ei pääse NBA:han (eli valtava enemmistö), hän voi yhdistää kiinnostuksensa koripalloon ja tilastotieteeseen ja luoda oman mestaruusyhdistelmänsä.

15. Jos minun pitäisi kirjoittaa lyhyesti (1-2 lausetta) itsestäni ja kuvata ihanneversiotani, millainen se olisi?

Luovuudesta humaltuva, jalat maassa-tyyppi jonka lähellä on rauhallista olla, mutta jolta saa myös energiaa ja innostusta. Nainen, joka toteuttaa omaa unelmaansa, valaen uskoa muillekin. 

Olen esittänyt itselleni näitä kysymyksiä toistuvasti jonkin aikaa. Mitä ne ovat paljastaneet tähän mennessä? No, kaikki merkit osoittavat kirjoittamisen ja runouden olevan merkittävä osa elämääni (ainakin tässä elämäni osassa). Miksi? Koska minua kiehtoo englannin kielen monisyisyys. Minulla on myös sairas pakkomielle superlyyriseen hip-hopiin ja palava halu lukea, kuten kaikki maailman kirjat Aleksandrian kirjastosta. Lisäksi itse kirjoittaminen innostaa minua. Siksi voin tehdä sitä joka päivä kipinöiden uusia ideoita ja katalysoiden jatkuvaa kehittymistä. Kun tämä yhdistetään valtavaan kirjoon muita kiinnostuksiani (mm. terveys, kunto, henkisyys, meditointi, filosofia, psykologia, itsensä kehittäminen, historia, elämän vaivattomuus, matkailu ja kokkaus), minulla on ällistyttävä kasa raaka-ainetta, mistä tiivistää helposti sulavaa runoutta ja proosaa. Tajusin, että kaikki minkä "imemisestä" nautin, tukee kirjoittamistaitoa. Siksi siis teen sitä, mitä teen.

Ps. Innostusta voi löytää myös tästä jutusta.

4 kommenttia

Kommenttisi tuo minulle suuresti iloa! :)