Rajallisuus

Kyllä sitä on niin pieni palikka täällä
maailman pyörteissä. Niin paljon olisi nähtävää
ja koettavaa, mutta kaikkeen ei ihminenkään pysty.
 
Jos voisin muuntautua moneksi, se saattaisi näyttää tältä.
 
Yksi osa olisi hyväntuulisena ja rakkautta säteillen
kotona läsnä, puuhaamassa arkisia puuhia - kokkaamassa, siivoamassa, lukemassa, auttamassa lapsia kotiläksyissä, juttelemassa maailman menosta/surusta/ilosta, kuskaamassa treeneihin, leipomassa, kannustamassa pelikenttien reunalla, osallistumassa vanhempainiltoihin. Toinen olisi vastaanottamassa vauva-luukkuun jätettyjä Jumalan lahjoja. Kolmas osa olisi auttamassa Afrikan köyhässä kolkassa. Neljäs kiertelisi maailmaa puolison kanssa. Viides työstäisi Pariisin katukahvilassa runokokoelmaa. Kuudes olisi mukana vapaaehtoistoiminnassa. Seitsemäs treenaisi tanssia ja harrastaisi teatteria. Kahdeksas reissaisi perheen kanssa. Yhdeksäs työskentelisi "vieroituksessa olevien vauvojen kanssa". Kymmenes päihdekuntoutus-yksikössä luonnon helmassa. 11. kouluttaisi itseään. 12. olisi voittanut lotossa ja mahdollistaisi kaikki ne mihin rahaa tarvitsee. 13. reissaisi nauhurin kanssa taltioimassa ihmisten tarinoita. 14. löhöäisi sohvalla lukemassa kirjaa tai katsomassa leffaa. 15. tapaisi ystäviä ja puuhaisi kaikkea mukavaa yhdessä. 16. istuisi pimeänä, lämpimänä yönä meren kuohujen äärellä. 17. istuisi yöttömässä, kirkkaassa ja lämpimässä yössä järven rannalla.

Mitä vielä? :) Kerran vuodessa nämä kaikki tietysti tapaisi ja päivittäisi kuulumiset. Miettisi, onko jonkun aika pudottautua pois tai sulautua yhteen jonkun kanssa.

 

23 kommenttia

 1. Oi ja voi. Tekisi mieleni tehdä oma listani. Mitä kaikkea sivupersoonani saisivatkaan aikaan :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teepäs, tahtoisin lukea :) Sivupersoonat - luinpas muuten joskus kirjan Seitsemän sisarta (?),joka kertoi sivupersoonista. Ne ei saaneet aina ihan kivaa aikaan.

   Poista
 2. Ompas kiva postaus. Monia noita minäkin haluaisin, ehkä erityisesti hyväntekeväisyys olisi se, johon sivupersoonani panostaisi tätä nykyistä persoonaa enemmän. Pistää miettimään.

  VastaaPoista
 3. Hienoja ajatuksia elämästä ja toiveita..haaveita!
  Kaikki tärkeitä sydämen asioita!
  Tunnelmallista toista adventtia ja aurinkoa täältä oliivipuun varjosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin sinulle, täältä lumen keskeltä <3

   Poista
 4. Loistava kirjotus! Kuulostaa ihan minulta... :D

  VastaaPoista
 5. Olen useasti haaveillut, että voisin elää montaa rinnakkaiselämää :) Se olisi ihanaa :)

  VastaaPoista
 6. Heippa pitkästä aikaa Katja. Tauon jälkeen olen vaihtanut Omaa aikaa-blogista Sydän sykkyrällään blogiin ja myös sinun ajatustesi äärelle :)
  Ihana tuo kirjoituksesi! Paljon sitä on haaveita yhdelle elämälle itsellänikin ja heti alkoi raksuttaan että mihin kaikkeen sitä jakautuisikaan :) Nooh, kun ei meistä ole moneksi niin yksi asia/haave kerrallaan, se riittää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olenkin muutaman kerran käynyt tsekkaamassa, että eikö minulla päivity postauksesi vai mistä kyse :) Ja tosielämässähän se on vain yhden/muutaman haaveen/asian äärellä edettävä - ei voi olla monessa paikkaa yhtä aikaa :)

   Poista
  2. Ja yritinkin aiemmin päästä nimesi kautta kurkkaa minkä blogin takaa Laru Loru kirjoittaa, mutta en päässyt. Googlen kautta löysinkin nyt :)

   Poista
  3. Onpa ihanaa kuulla että on kaipailtu <3 Mulla oli ongelmia ensin saada tämä nimimerkki näkyviin ja päästä kommentoimaan postauksiin...en tainnut googlessakaan tosiaan ensin näkyä. Selaimen vaihto ratkaisi ongelman ja nyt toimii...voi tätä ihanaista tekniikkaa jonka äärellä meikäläinen on ainakin niin kädetön! Tervetuloa lukijaksi uudestaan niin päisittyvät postaukset taas :)

   Poista
  4. Jostain syystä en pääse blogissasi kirjautumaan lukijaksi - mutta palaan uudemman kerran :)

   Poista

Kommenttisi tuo minulle suuresti iloa! :)